Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόλις είχε ολοκληρωθεί η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε δηλώσεις στις κάμερες όταν μία ομάδα από ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας άρχισαν να διαμαρτύρονται. Συγκεκριμένα, ομάδα υγειονομικών βρέθηκε πίσω από την εξέδρα των επισήμων λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης και την επίδειξη του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ. Στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αναστολών εργασίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr προς το μέρος τους κινήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι τους απομάκρυναν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μία γυναίκα κατάφερε να φτάσει σε απόσταση αναπνοής πίσω από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας της να πάρει θέση για το ζήτημα. «Ηρθα να σας πω ευχαριστώ πολύ που με στείλατε στην ασφάλεια» ακούστηκε να φωνάζει η γυναίκα, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να διατηρεί την ψυχραιμία της και να μην απαντά για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Την ίδια στιγμή λίγο πιο μακριά από την εξέδρα των επισήμων και άλλοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αναστολών με την Αστυνομία απλώς να τους επιτηρεί.