Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Βόλου από την τραγική είδηση του θανάτου ενός παιδιού μόλις 1,5 ετών. Το μωρό πέθανε από σηψαιμία που του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, στις 27 Οκτωβρίου. Οι γονείς μέχρι σήμερα δεν είχαν πάρει απαντήσεις για το τι προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού τους από σηψαιμικό σοκ. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με το gegonota.news, βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και τα ευρήματα έδειξαν πως το παιδί προσβλήθηκε από σπάνιο στέλεχος πνευμονιόκοκκου, που δεν καλύφθηκε από το εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Ανδρας σεκιούριτι έσωσε τη ζωή οπαδού στη διάρκεια επεισοδίων ΑΠΟΕΛ - Απόλλων

 

Το παιδί ήταν εμβολιασμένο, όπως και το δίδυμο αδελφάκι του που νοσηλεύεται ακόμα στο Βόλο. Τα εργαστηριακά ευρήματα είναι ίδια και για το δεύτερο παιδί. Τα παιδιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν εμβολιαστεί με συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο που ενδείκνυται για την προστασία βρεφών και νηπίων από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο, την πνευμονία και την οξεία μέση ωτίτιδα που προκαλούνται από τους 13 ορότυπους που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο. «Υπάρχουν σπάνια στελέχη, σπάνιες περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται από το εμβόλιο», ανέφεραν οι γιατροί.

Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο του Βόλου το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου με υψηλό πυρετό. Αμέσως μπήκε στην ανάνηψη με ανακοπή καρδιάς. «Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν, οι γιατροί που το εξέτασαν και προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία, ενώ οι γονείς θα κληθούν να απαντήσουν γιατί καθυστέρησαν να πάνε το μωρό στο γιατρό.