Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου του κορονοϊού από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Για νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ πάνω από 53.000 κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα
53.436 κρούσματα και 164 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα
Συγκεκριμένα, πάνω από 53.000 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα (24 Οκτωβρίου – 30 Οκτωβρίου) στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που δημοσίευσε σήμερα (01.11.2022) όπως κάθε Τρίτη. Ειδικότερα, καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ 53.436 κρούσματα κορονοϊού και 164 θάνατοι. Κάτι που δείχνει ότι οι δείκτες της πανδημίας αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το 23% των κρουσμάτων αφορά επαναλοίμωξη, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει στα 5.188.890, εκ των οποίων το 52,1% είναι γυναίκες. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,99 (95% ΔΕ: 0,82 – 1,07).
- Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλύπτει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια το λάθος στο όνομά της
- Η Σάρον Στόουν έκοψε για έναν μήνα τη μαριχουάνα και δηλώνει άρρωστη
- Ο καταγεγραμμένος βρυκόλακας που τρομοκράτησε τη Μύκονο
- Μαριάντα Πιερίδη: «Το κεφάλαιο γάμος έκλεισε για μένα – Η επόμενη νύφη θα είναι η σύζυγος του γιου μου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.