Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυλαία στη δίκη για την δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος εκτελέστηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά. Ανατροπές περιλάμβανε η το τελευταίο σκέλος της δίκης με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών να είναι απαλλακτική για τη διπλή εκτέλεση στη Ζάκυνθο πριν από περίπου δύο χρόνια. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο τον γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διέθεσε το φουσκωτό του σκάφος στους εκτελεστές του επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Βροχή συλλήψεων για την υπόθεση της ανήλικης

Έτσι, το σενάριο που αναφέρεται στη δικογραφία για το πώς στήθηκε το σκηνικό με την εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή ανατράπηκε. Ο συγκεκριμένος μετέβη σήμερα στο δικαστήριο παρουσία της δικηγόρου του κυρίας Σταματίας Μάρκου, όπου και άκουσε την ετυμηγορία για την αθώωση του. Συνολικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα για τέσσερις ενοχές και τέσσερις απαλλαγές κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται πως ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή τεσσάρων από τους οκτώ κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και του αποταγμένου αστυνομικού που φέρονταν από το κατηγορητήριο της υπόθεσης ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, καθώς και του γόνου μιας γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που κατηγορείτο για απλή συνέργεια.

Όσον αφορά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (ο δεύτερος για άμεση συνέργεια) και για σύσταση συμμορίας, αναφέρει το pelop.gr. Ο πρώτος βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα κατά του συζύγου της και σε έξι μήνες για συμμετοχή σε συμμορία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο, συν δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα και έξι μήνες για την συμμορία. Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη και για συμμετοχή σε συμμορία και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση συν έξι μήνες. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση για απλή συνέργεια στην δολοφονία και στην απόπειρα δολοφονίας και σε έξι μήνες για συμμετοχή σε συμμορία.

Το Δικαστήριο τέλος, αποφάσισε, με πρόταση εισαγγελέα, οι ποινές των δύο τελευταίων κατηγορουμένων να έχουν αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως μένουν ελεύθεροι. Μόνη υποσημείωση όσον αφορά στη γυναίκα κατηγορούμενη, είναι πως η αναστολή που της δόθηκε, ήταν λόγω της εγκυμοσύνης της και υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.