Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 προειδοποιεί για την έλευση της κακοκαιρίας Eva και στην Αττική από απόψε (5/11) και συνίσταται στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ολόκληρη η επικράτεια αναμένεται να γνωρίσει την μήνη της κακοκαιρίας, ενώ αυτή την ώρα πλήττεται η νοτιοανατολική Πελοπόννησος, η οποία έλαβε νωρίτερα ενημέρωση για αποφυγή μετακινήσεων. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίους, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί alert και για την Αττική στην έκτακτη ενημέρωση της Υπηρεσίας στις 18:00 του Σαββάτου, όπερ κι εγένετο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, «ήδη από χθες βράδυ έχουν σταλεί 2 μηνύματα του 112 με ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων. Σε λίγη ώρα θα βγει μήνυμα από το 112 και για την Αττική», η οποία θα δεχθεί το χτύπημα της κακοκαιρίας «από αργά σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία «χτυπά» κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και κατευθύνεται προς τις κεντρικότερες περιοχές.

Το μήνυμα που εστάλη από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Αττικής λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα, αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από αργά το βράδυ του Σαββάτου 5/11/2022 ως απόγευμα της Κυριακής 6/11/2022 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Αξίζει να σημειωθεί πως το μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Κορινθίας, αλλά και του Αργοσαρωνικού.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας