Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Μάιο του 2022 τα δύο αδέρφια στα Πετράλωνα - ο 17χρονος και η 22χρονη που κατηγορούν τους γονείς τους για ομαδικούς βιασμούς - υπέβαλαν μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους για όλα τα φρικτά γεγονότα που φέρονται να έχουν βιώσει, ενώ όσον αφορά την μητέρα, της χρεώνουν και το γεγονός ότι ήξερε το μαρτύριο που βίωναν από τον πατέρα τους και τον συγκάλυπτε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς τα δύο παιδιά αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η μητέρα «μας παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου πατέρα μας», ότι τα απειλούσε για να μην προχωρήσουν σε αποκαλύψεις για την φρίκη αλλά και περιγράφουν βιασμούς που έγιναν μπροστά στα μάτια της χωρίς εκείνη να αντιδρά.

Διαβάστε ακόμη: Σεπόλια: Τι αποκαλύπτει στενός φίλος του 55χρονου προπονητή που κατηγορειται για τον βιασμό της 12χρονης

«Τα όσα έχουμε ζήσει είναι φρίκη»

«Ο πρώτος από εμάς, από την ηλικία των 7 χρόνων έχω βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, από το θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς που συμμετείχαν σε όργια τα οποία ο ίδιος ο “πατέρας” μου διοργάνωνε και στα οποία αφού με βίαζε πρώτα αυτός, εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες σε αυτά, προκειμένου να προβούν σε κάθε είδους κακοποίηση σεξουαλική και βιασμούς. Η δεύτερη από εμάς (όπως και τα δύο ανήλικα αδέρφια μου) περισσότερο από μια εξαετία, από την ηλικία τουλάχιστον των 9 ετών, κακοποιούμουν σεξουαλικά από τον πατέρα μας και μία σειρά άλλων ατόμων και δεχόμασταν σχεδόν καθημερινά κάθε είδους ασέλγεια. Η μητέρα μας, δεν έπραξε τίποτα, ούτε πριν που διατείνεται ότι δεν είχε καταλάβει κάτι, ούτε μετά που αποδεδειγμένα έμαθε, καταρχάς, τι είχε υποστεί ο πρώτος από εμάς και μετά και τα τρία της παιδιά. Ή μάλλον αντίθετα, το μόνο που έπραξε ήταν να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τον πρώτο από εμάς, ειδικά όταν κατέθετε στις Αρχές, ώστε να απειληθεί, να νιώσει φόβο και πάλι και να μην καταθέσει τίποτα άλλο που θα έφερνε στο προσκήνιο τις δικές της ευθύνες.»

«Μας παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου πατέρα μας»

Στη μήνυση γίνεται λεπτομερής περιγραφή της συμπεριφοράς της μητέρας. Ο γιος αναφέρει: «Ασκούσε και ασκεί, όσο την παίρνει πια, ψυχολογική βία απέναντί μου. Με συνέθλιβε ηθικά και ψυχολογικά. Ό,τι και αν έκανα, ό,τι και αν έλεγα με αγνοούσε, απαξιώνοντάς με, τόσο εντός της οικίας μας, όσο και στα μάτια άλλων ανθρώπων, της γειτονιάς, του κοινωνικού περίγυρου, ώστε αν τυχόν και τολμούσα να ξεστομίσω κάτι από όσα μου έκαναν, κανείς να μην έδινε σημασία στα λόγια μου, καθώς εγώ δεν είχα καμία αξία, ήμουν ένα παράξενο, προβληματικό παιδί, αυτή ήταν η εικόνα που έδινε σε όλους για εμένα. Οι άνθρωποι αυτοί, οι “γονείς” μου που σχεδόν καθημερινά με απειλούσαν με εγκλεισμό σε ίδρυμα και πολλές φορές, η συζήτηση τους μπροστά μου, κατέληγε στο “… κλείσε τον μέσα (σε ίδρυμα), να τελειώνουμε τι να σού κάνω;” με συνόδευσαν έντρομο στους ειδικούς, χαμένο στον φόβο και τον ηθικό ύπνο. Με περιέγραψαν όπως ήθελαν. Έλεγαν πως έπινα και έτρωγα ουσίες και φαγητά».

Ο γιος στην μήνυσή του περιγράφει ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ: «Στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα μας, όταν ο άντρας της μας καλούσε γυμνός, εμένα και τη …. να ξαπλώσουμε μαζί του. Όπως βρισκόταν εκεί, η μητέρα, όταν στο διάδρομο του σπιτιού, ενώ βίδωνε με το τρυπάνι κάτι στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού και εγώ καθόμουν πίσω της κρατώντας κάποιες βίδες ο άντρας της, πλησίασε, μου έγνεψε λύγισε τα γόνατα του και μου έκανε διείσδυση και εκείνη συνέχισε απτόητη την εργασία της.»

Η δικηγόρος της 22χρονης, κόρης Δήμητρα Πλαστήρα δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Είναι μία σοκαριστική υπόθεση που όταν αρχίζεις να διαβάζεις σου πιάνεται το στομάχι . Όταν έρχεσαι σε επαφή με τα θύματα συναισθάνεσαι όλα αυτά που έχουν βιώσει και φέρεις μεγάλη ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης αυτής και τη δικαίωσή τους… Τα παιδιά έχουν δεχθεί όχι μόνο κακοποίηση από τα άτομα που καταγγέλλουν αλλά και από το ίδιο το κράτος όταν βλέπουν ότι μεσολαβεί τόσο μεγάλο διάστημα μέχρι να μπει μία τελεία. Είτε σε δίκη είτε στο αρχείο.» Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Ο πατέρας ισχυρίζεται μάλιστα ότι πίσω από τις καταγγελίες είναι ο συγγραφέας που χειραγώγησε τα παιδιά».