Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην ανατολική Κρήτη και την Κάσο. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, και ήταν μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου στη 01:25, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 6 βαθμών, προτού αναθεωρήσει την εκτίμησή του, κάνοντας λόγο για δόνηση με ισχύ 5,4 βαθμούς.

Ο καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κάσο και περιοχές της ανατολικής Κρήτης. Οπως τόνισε ο κ. Λέκκας, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον σεισμό, καθώς όπως τόνισε «αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία» καθησυχάζοντας τους κατοίκους των νησιών που βρέθηκαν στο επίκεντρο του Εγκέλαδου.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.