Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση κακοποιήσεων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς η διοίκηση φαίνεται πως ήταν ενήμερη για τα περιστατικά ήδη από τον Αύγουστο του 2022. Αυτό προκύπτει από επιστολή οκτώ εργαζομένων προς τον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμα: Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Στο έγγραφο - ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» αποκαλύπτεται ότι ήδη στις 12 Αυγούστου 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της «Κιβωτού» και ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από την δομή. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες και τα περιστατικά κακοποίησης. 

Την πρώτη φορά που έσπασε τη σιωπή του, στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο πάτερ Αντώνιος όταν του παρουσίασαν πολλά στοιχεία για την υπόθεση δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις για το αν πάει κάπου το μυαλό του, σε κάποια πρόσωπα, στρέφοντας και πάλι την κουβέντα προς τα παιδιά που έχουν περάσει από τις δομές. Οπως είπε στη δομή του Κολωνού που είναι επίμαχη, εργάζονται γύρω στα 30 άτομα. «Μιλήσαμε μεταξύ μας» είπε. Ωστόσο νωρίτερα είχε επισημάνει πως «Αποκλείεται να μην το είχαμε πάρει είδηση» δείχνοντας και πάλι άγνοια τόσο για τα όσα έχουν καταγγελθεί από το 19χρονο πλέον παιδί.

Μάρτυρες «καίνε» τον πατήρ Αντώνιο

Την ίδια ώρα, στη δίνη του κυκλώνα των καταγγελιών βρίσκεται ο ιδρυτής της «Κιβωτού», πατέρας Αντώνιος, που «φωτογραφίζεται» από καταγγέλλοντες που υποστηρίζουν πως γνώριζε όσα συνέβαιναν. Μάρτυρας που μίλησε στον ALPHA, λέγοντας ότι «είχε ξεκινήσει μία δομή σε ένα παλιό καφενείο. Είχε ανοίξει ένα σαν εστιατόριο και μάζευε τα παιδάκια που εκείνο τον καιρό είχαν έρθει από την Αλβανία και είχαν πρόβλημα. Είχε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, τον βοηθούσαν κάποιες κυρίες που έρχονταν στην εκκλησία. Ηταν ένας ιερέας που προσπαθούσε εκείνη την εποχή να ταΐσει κάποια παιδιά». Σύμφωνα με τον άνδρα, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και «όταν τον είδαμε ξανά κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα».

Παράλληλα, ο άνδρας καταγγέλλει πως «οι γείτονες τον βοηθούσαν με τρόφιμα και κάποιοι από τη δομή τα πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ, τενεκέ με λάδι 15 ευρώ. Οσον αφορά τα ρούχα έπρεπε να είναι καινούρια με το ταμπελάκι για να μπορέσει να τα διαθέσει σε λαϊκή ή στο Κερατσίνι απ' ότι έχουμε μάθει. Γεγονός είναι ότι έχουν βρεθεί ρούχα από μαγαζιά που του έδωσαν στο Μοναστηράκι. Μπορεί να ήθελε να εξασφαλίσει χρήματα, μπορεί να ήθελε να τα οικειοποιηθεί, δεν γνωρίζω. Γεγονός είναι ότι κάποια στιγμή υπήρξε μία μικρή χλιδή».