Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμη συγκλονιστική κατάθεση έρχεται να ταράξει τα νερά γύρω από όσα συνέβαιναν μέσα από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάρτυρας και φίλος του 19χρονου, μίλησε στην εκπομπή T-Life του Alpha για όσα γνώριζε, αλλά και όλα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο καταγγέλλων για τον πατέρα Αντώνιο και τη δομή όπου διέμενε. Μάλιστα, ο φίλος του 19χρονου, όχι μόνο επιβεβαιώνει την αρχική καταγγελία του που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», αλλά δίνει και λεπτομέρειες γύρω από τις συμπεριφορές και τις χειρονομίες που φέρεται να έκανε ο ιδρυτής και εμπνευστής της δομής. «Εβαζε τα χέρια του μέσα από τα εσώρουχα του φίλου μου και του έπιανε τα γεννητικά όργανα» λέει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Η διοίκηση γνώριζε από τον Αύγουστο για τις κακοποιήσεις στον Βόλο

Ο τρόφιμος από τη Χίο που αποτελεί πρόσωπο - «κλειδί» στην υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου», διατηρούσε επαφή με τον 19χρονο και αποκάλυψε όσα του εκμυστηρεύτηκε σε μεταξύ τους συζήτηση. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο 19χρονος του είπε ότι στον πατέρα Αντώνιο «...του άρεσαν τα αγοράκια». Έπειτα όταν ο μάρτυρας τον ρώτησε τι εννοεί εκείνος απάντησε: «Πριν έναν χρόνο που πήγα στον Βόλο, ξεκίνησε να μου βάζει χέρι μέσα από το παντελόνι, με έβαζε να του βγάζω τις κάλτσες, να του βάζω τα παπούτσια, καμιά φορά του έβγαζα και τα ρούχα κλπ».

Ο ίδιος δε τονίζει ότι ο 19χρονος του είχε πει ότι «...πάντα κάθε βράδυ ο πατήρ Αντώνιος με κρατάει στο δωμάτιό του και αν δεν κοιμηθεί δεν μπορώ να φύγω. Μου βγάζει το παντελόνι και με χαϊδεύει, στο πίσω μέρος του σώματός μου. Με βάζει να του κάνω μασάζ και άλλα τέτοια αισθησιακά». Ο μάρτυρας δεν μπορούσε να πιστέψει όσα του έλεγε ο φίλος, ο οποίος του ζήτησε να μην ανοίξει το στόμα του να πει όσα του εκμυστηρεύεται! Ωστόσο, περίπου έναν μήνα μετά, υποστηρίζει ότι έγινε και ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας ενός σκηνικού με τον πατέρα Αντώνιο και ένα παιδί που βρισκόταν στο δωμάτιό του, όταν μπήκε για να του πάει φαγητό.

«Έβλεπα παιδιά να μένουν για μήνες σε δωμάτια απομόνωσης»

Άνθρωποι που γνώριζαν καταστάσεις στη δομή της Καλαμάτας μίλησαν για όσα είδαν να γίνονται μπροστά στα μάτια τους. Οι ίδιοι αναφέρουν πως σε μία από τις περιπτώσεις ο πατέρας Αντώνιος δεν δίστασε να κλείσει παιδιά στην απομόνωση ενώ στη συνέχεια τα εξευτέλισε απαιτώντας να ζητήσουν γονατιστά συγγνώμη.  Συγκεκριμένα, μία ακόμη καταγγέλλουσα μίλησε στην ίδια εκπομπή και αναφέρει πως τον περασμένο Ιανουάριο ο πατέρας Αντώνιος έκρινε ότι χρειάζεται να τα συνετίσει 4 παιδιά της δομής επειδή «είχαν μπλέξει με κακές παρέες στην Καλαμάτα» να μείνουν στην απομόνωση για καιρό! Μεταξύ των 4 αυτών παιδιών, μαθητών Λυκείου οι τρεις και ο ένας Γυμνασίου, φέρεται να ήταν και ο 19χρονος που κατήγγειλε στις Αρχές πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Έβαλε παιδιά να ζητήσουν γονατιστά συγγνώμη

«Τα παιδιά αυτά, τα κρατούσε ο π. Αντώνιος κλειδωμένα για δύο μήνες σε παράρτημα της οργάνωσης στην Αθήνα ''για να τους δείξει πώς πρέπει να λειτουργούν'' κι όταν σε ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα κλήθηκαν μικρότερα παιδιά από τη δομή της Καλαμάτας να τον επισκεφτούν, ξεκλείδωσε τα μεγαλύτερα αγόρια και τα έβαλε να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για τη συγχώρεσή τους, επειδή φάνηκαν ανάξια». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, τα έγκλειστα αγόρια έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού ενώ ήταν βρόμικα και έδειχναν παραμελημένα.   

Παράλληλα, η καταγγέλλουσα ανέφερε πως «...άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι παιδαγωγοί, αλλά και παιδιά «εξαφανίζονταν», χωρίς οι υπεύθυνοι να δίνουν σαφείς εξηγήσεις για το που είναι τα παιδιά ή γιατί χρειάστηκε να αλλάξουν περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να λάβουν αποφάσεις μόνοι τους αν πρωτύτερα δεν είχαν πάρει την έγκριση του πατέρα Αντώνιο, ενώ ο ίδιος μιλούσε με υποτιμητικά και άσχημα λόγια στους υπαλλήλους της δομής.

Τέλος, αποκάλυψε πως ο πατήρ Αντώνιος «...ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο, προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε». Κάτι που, όπως έχουν πει και άλλοι μάρτυρες, το κατάφερνε αρκετά καλά γιατί είναι ένας πολύ χειριστικός άνθρωπος, που νοιαζόταν για την εικόνα του και απαιτούσε σε κάθε επίσκεψη ενθουσιώδη υποδοχή με τραγουδάκια και ποιήματα που παράγγελνε να γράφουν για αυτόν τα παιδιά της δομής.