Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου έβαλαν την ΜΚΟ στο «μάτι του κυκλώνα». Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση, από την κυβέρνηση αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού», στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Νέα πρόεδρος στη θέση συζύγου του πατέρα Αντωνίου ορίστηκε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Υποψίες για παράνομες υιοθεσίες

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης (22/11), η κυρία Μαρτίνου είπε: «κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε. Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί». «Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζουν», τόνισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Κιβωτός του Κόσμου: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

Το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου αποτελείται από τους κάτωθι:

  1. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
  3. Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
  4. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
  5. Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
  6. Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
  7. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.