Μενού
 • Α-
 • Α+

Κάπου ανάμεσα στις μεταξωτές κουρτίνες των 3.500 ευρώ, το επάργυρο αλατοπίπερο, το real estate σε περιοχές «φιλέτα» και τους γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι φρικιαστικές μαρτυρίες των παιδιών που καθημερινά βίωναν ξυλοδαρμούς και τιμωρίες, συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση στην ελληνική κοινωνία η οποία σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις για τη σκοτεινή υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Ένα 15χρονο σήμερα κορίτσι βρέθηκε στη δομή όταν ήταν 11 ετών. Μην αντέχοντας άλλο το ξύλο και τις τιμωρίες, όπως καταγγέλλει στο MEGA, έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται.

Διαβάστε ακόμη: «Δεν φεύγω από εδώ, αυτό είναι το σπίτι μου» είπε η πρεσβυτέρα όταν συνάντησε το νέο ΔΣ στην Κιβωτό του Κόσμου

«Με είχαν πιάσει με τσιγάρο όταν ήμουν 11 χρονών. Όμως ήξερα ότι άμα συνεχίσω θα με σκότωναν. Όλοι οι παιδαγωγοί έχουν βαρέσει όλα τα παιδιά οπότε κι εγώ έχω βιώσει. Άρχισα να χαρακώνομαι. Ένιωσα ότι με βοηθάει να ξεχνιέμαι από όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μου… Με όλο αυτό που ζω εκεί μέσα», δήλωσε η 15χρονη. Όπως λέει η 15χρονη, βρήκε τελικά το θάρρος να απευθυνθεί στον πατέρα Αντώνιο για να μιλήσει για το ξύλο που έτρωγαν από τους παιδαγωγούς. «Του έχω μιλήσει άπειρες φορές αλλά μου λέει “δεν βάζω τους κανόνες. Τους βάζει το κράτος. Κι όποιους δεν τους ακολουθεί και λέει έξω πράγματα, θα φεύγει”».

Η μαρτυρία του 8χρονου παιδιού, που οι υπεύθυνοι της δομής του Βόλου κλείδωναν σε κλουβί, σοκάρει. «Με έχουν βάλει (στο κλουβί). Με είχε βάλει η κυρία (…). Μου είχαν πει ότι η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί. Επειδή… Δεν θυμάμαι για ποιο λόγο. Είχα μπει πολύ ώρα και μου φώναζε η κυρία και έλεγα… Και ήρθε ο αδελφός μου, μου άνοιξε και μου είπε: «τρέχα». Έτρεχα, έτρεχα, κρύφτηκα και μετά που με άφησε και μετά με ψάχνανε όλοι και δεν με βρήκε κανείς. Και μετά πήγα εγώ. Με έβγαλε ο αδελφός μου».

Όπως λέει το μικρό παιδί, οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο. «Εμένα αυτή η κυρία (…) με είχε πάρει από το πόδι και με είχε ρίξει κάτω, από το πάνω κρεβάτι και χτύπησα το κεφάλι μου. Όχι αυστηρή, κακιά. Χτυπούσε. Με έχει χτυπήσει. Με γρατζουνούσε στην πλάτη, με είχε χαστουκίσει. Το βράδυ δεν κοιμόμουν, μίλαγα και μετά με γρατζουνούσαν. Της έλεγα: «πονάω, σταμάτα, σταμάτα, πονάω». Αυτή ούτε χαμπάρι. Μου έλεγε: «σταμάτα, σταμάτα». Τον γρατζούναγε (τον αδελφό μου) και αυτόν και τον χτυπούσε, μπουνιές στο πρόσωπο».

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News η μητέρα του 8χρονου παιδιού, η οποία είχε μηνύσει δύο φορές την Κιβωτό για κακοποίηση, κατήγγειλε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης δέχθηκε περίεργα τηλεφωνήματα. «Θυμάμαι όταν ήμουν απομόνωση και δεν με άφηναν να πάω σχολείο. Ήμουν έξω από την πόρτα και πηγαίνοντας για τα ζώα η αδελφή μου με χαιρετούσε. Εκείνο το διάστημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν με άφησαν να πάω σχολείο. Δεν ήταν πολύ γιατί γενικά τα παιδιά τα παιδιά που είχαν καλούς βαθμούς δεν μας σταματούσαν», είπε ένας 16χρονος πρώην φιλοξενούμενος. Είναι παιδιά που πλέον βρίσκονται εκτός της δομής. Τα σημάδια όμως στην ψυχή και το σώμα τους από τις σκληρές τιμωρίες, θα τα κουβαλούν για πάντα.

Real Estate σε περιοχές «φιλέτα» και τραπεζικοί λογαριασμοί που «ζαλίζουν»

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι έρευνες φέρνουν στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο. Ουσιαστικά ήταν ένα... βάρος με τον ΕΝΦΙΑ. Τα πανάκριβα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, από δωρεές και με αγορές. Όλα τα ακίνητα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει: Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ και αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός. Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

 • Υπόγειο: 94τμ
 • Ισόγειο: 122 τμ
 • Όροφος: 77τμ
 • Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην προπονητής του μπάσκετ! Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

 • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
 • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
 • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
 • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
 • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)
 • Αξία 550.000€

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

 • 4 διαμερίσματα
 • 2 καταστήματα
 • Αξία 230.000€

«Χρυσές» κουρτίνες και επάργυρο αλατοπίπερο

Παράλληλα, οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Μόλις... 130.000 ευρώ φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους. Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». 

Επιπλέον, Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στην εκπομπή T-Live του Alpha, πριν από δέκα χρόνια η πρεσβυτέρα είχε προχωρήσει σε δαπανηρές αγορές, πληρώνοντας μεγάλα ποσά σε μεταξωτές κουρτίνες. «Ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή, για κουρτίνες. Ήταν Σεπτέμβριος. Είχε έρθει με μια διακοσμήτρια και ψώνισε κουρτίνες, μεταξωτές κουρτίνες. Αν θυμάμαι καλά γύρω στις 3.500 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η πωλήτρια του καταστήματος. «Μου έκανε εντύπωση η Κιβωτός να ψωνίζει κουρτίνες τώρα, με τέτοιο ποσό και εκείνη την εποχή κιόλας. Θυμάμαι ότι είχε έρθει με διακοσμήτρια. Όλη την επιλογή την είχε κάνει η διακοσμήτρια. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μεταξωτές κουρτίνες» δήλωσε η πωλήτρια.

Ακριβές αγορές πίσω από φιμέ τζάμια

Υπάλληλος καταστήματος που πουλάει αντίκες και πρόσφατα εξυπηρέτησε τον πατέρα Αντώνιο, υποστηρίζει ότι ο ιερέας έκανε τις πανάκριβες αγορές του μέσα από αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. «Δεν μου άρεσε και όλος αυτός ο τρόπος. Δηλαδή, ότι κάποιος είναι, κάποιος πολύ σπουδαίος, κάποιος VIP. Με την έννοια ότι είχε όλους αυτούς γύρω του να μιλάνε αντί για αυτόν. Τώρα φανταστείτε να είσαι στο κατάστημα και να είναι παρκαρισμένο το τζιπ έξω από το μαγαζί και να ζητάει να του πηγαίνουν τα πράγματα, να τα βγάζουν από το μαγαζί, έξω από την πόρτα, αντικείμενα και να τα πηγαίνουν έξω από το αμάξι, να τα βλέπει μέσα από το τζάμι το φιμέ, για να δει αν του κάνουν ή όχι» δήλωσε η πωλήτρια του καταστήματος.

«Ήταν ένα γκρουπ πραγμάτων, είχαμε εισπράξει τότε 700 ευρώ. Δηλαδή συνολικά είχε ψωνίσει 4 ή 5 φορές. Τη μια φορά ήταν τα 700 ευρώ, την άλλη φορά ήταν 900, την άλλη ήταν 340. Δεν ήταν όμως για την Κιβωτό, ήταν είδη σπιτιού. Το αλατοπίπερο, σαν αλάτι και πιπέρι, τα επάργυρα που ήταν δυο παλιά κομμάτια, εμείς τα είχαμε 60 ευρώ. Αλλά, τα πήρε μαζί με κάποια άλλα πράγματα, μαζί με έναν πίνακα, με κάποια άλλα, τα οποία όλα μαζί έκαναν 340» επεσήμανε η ίδια γυναίκα στο T-live και πρόσθεσε: «Εμένα μου είχε κάνει εντύπωση όταν είχε έρθει ο πάτερ, τη φορά που είχε έρθει στο μαγαζί, δεν απευθυνόταν καν. Δηλαδή ο ίδιος δεν σου μιλούσε, ενώ μπορεί να ήσουν μπροστά του, αν ήθελε κάτι να σε ρωτήσει, θα ρωτούσε τον (…) να σε ρωτήσει, να σ' το πει».