Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η καταγγελία του 19χρονου πρώην τροφίμου της Κιβωτού του Κόσμου για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος. Ο νεαρός δεν βρίσκεται πλέον στη δομή και φέρεται να έχει δεχτεί ακόμα και απειλές για τη ζωή του, τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος μέσω κύκλων κάνει λόγο για «κακή κατασκευή σεναρίων». Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη ΜΚΟ και φαίνεται πως έχουν βγάλει «λαβράκια» αφού πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονταν ακόμα και... business με ακίνητα. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Θα σφίξουν τα λουριά» - Τα «λαβράκια» που έβγαλε η οικονομική Αστυνομία

Σύμφωνα με την Realnews, ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 19χρονος δέχτηκε το εξής μήνυμα: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ.... που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω». 

Από την πλευρά της η μητέρα του 19χρονου ισχυρίζεται πως ο γιος της «πέρασε τα πάνδεινα» στην Κιβωτό του Κόσμου αφού του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν «δούλος». «Το σπίτι πάνω στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωινό, του πατέρα, στις 07:00 το πρωί. Η γυναίκα του δεν ήταν υποψιασμένη; Τι ήταν το δουλάκι του ο γιος μου; Tου έλεγα: Γιατί του πας πρωινό παιδί μου;» κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κιβωτός του Κόσμου: Ολα είναι ψέματα 

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της δομής, πατέρας Αντώνιος, επιμένει ότι όλα είναι ψέματα και πως όλες οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό» θα πέσουν στο κενό. Συγκεκριμένα, με νέα του τοποθέτηση, μέσω κύκλων, σε διάστημα μικρότερο από 24 ώρες, ο ιερέας κάνει λόγο για «κακή κατασκευή σεναρίων». Σύμφωνα με τον Alpha, υποστηρίζει πως όλα είναι ψέματα και πως «ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα». «Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι.

Τα ακίνητα της ΜΚΟ και η περιουσία

Στο μεταξύ, από τις οικονομικές Αρχές έχουν εντοπιστεί ούτε λίγο ούτε πολύ... 280 ακίνητα που ανήκουν στο ίδρυμα, αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν βρεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς «αγγίζουν» τα 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κιβωτός του Κόσμου είχε φτάσει στο σημείο να έχει ετήσια έσοδα 5.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για τα οικονομικά της «Κιβωτού», η ακίνητη περιουσία της ΜΚΟ εκτοξεύτηκε μέσα σε 9 χρόνια, με τις αγορές να διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια περίοδο τα χρήματα από δωρεές και επιδοτήσεις έφτασαν τα 85.000.000 ευρώ. Η βιτρίνα που είχαν χτίσει οι υπεύθυνοι είχε ευαισθητοποιήσει από επιχειρηματίες και εφοπλιστές μέχρι τον απλό κόσμο που ήθελε να προσφέρει όσο και ό,τι μπορούσε για τα παιδιά που μεγαλώνουν στις δομές.