Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία της πνοή άφησε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η νεαρή, σήμερα το πρωί (27/11) εξέπνευσε ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα. Μετά από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε στην οδό Εγνατία, η Εμμανουέλα δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 

Διαβάστε ακόμη: Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κυνικός ο 26χρονος - «Αν περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα»

Η οικογένειά της με δύναμη ψυχής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, με τη μητέρα της να συγκλονίζει στο ThessToday.gr: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… Αυτή που της στέρησαν». Η κηδεία της φοιτήτριας θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά. 

Δίωξη για κακούργημα στον 26χρονο οδηγό 

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε ασκήσει εις βάρος του 26χρονου οδηγού του αυτοκινήτου δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια. Πλέον η κατηγορία σε βάρος του αναμένεται να αλλάξει αφού η φοιτήτρια εξέπνευσε και να του ασκηθεί εκ νέου δίωξη. Η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, κατηγορείται για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και τη συνέργεια σε εγκατάλειψη τροχαίου. Και της ίδιας το κατηγορητήριο αναμένεται να αλλάξει μετά το θάνατο της Εμμανουέλας. Οι δυο τους αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Δευτέρα (28/11). 

Ο 26χρονος δήλωνε συντετριμμένος από το συμβάν, ωστόσο καταλόγιζε ευθύνη στην 21χρονη για τα όσα συνέβησαν. Οπως χαρακτηριστικά είχε πει ο δικηγόρος του: «είναι συντετριμμένος και η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει. Σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχε άδεια παραμονής». Σε βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο φαίνεται το όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος αφού έχει χτυπήσει και εγκαταλείψει τη νεαρή κοπέλα, να διαφεύγει από την οδό Ιασωνίδου, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα: