Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό. Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής (27/11) σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Αλκυόνης στο κέντρο της Αθήνας. Τρία αγόρια της οικογένειας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, και δυστυχώς το ένα εξ αυτών είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 5χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη, ενώ τα άλλα δύο αδέλφια του, ένα αγόρι κάτω των 10 ετών είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται στο Αγία Σοφία κι ένα ακόμα 12χρονο αγόρι χωρίς να διατρέχει κίνδυνο βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο.

Χθες τη νύχτα υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για την κατάσταση του παιδιού, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό κι αισθήσεις από τους πυροσβέστες, θεωρώντας πως είχε καταλήξει, ωστόσο, στο νοσοκομείο που διακομίσθηκε οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το θέσουν υπό μηχανική υποστήριξη, με τη μάχη που δίνει ωστόσο για να κρατηθεί στη ζωή να είναι πολύ δύσκολη.

Εξάλλου, εξετάζονται από τις Αρχές οι γονείς των παιδιών και κυρίως ο πατέρας, ο οποίος κατά πληροφορίες φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι αυτό έχει κληθεί για κατάθεση. Η φωτιά που δεν επεκτάθηκε, ξέσπασε πιθανώς από μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, όμως οι αναθυμιάσεις ήταν αυτές που έριξαν τον μικρό σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ενας γείτονας που έκανε μαλάξεις στο παιδάκι μίλησε για τις στιγμές αγωνίας. «Μαζί με την Πυροσβεστική και την αστυνομικό που ήρθε μετά, προσπαθήσαμε να σώσουμε το παιδί. Ηρθαν πολύ γρήγορα. Μένω δίπλα ακριβώς. Το ασθενοφόρο, άργησε, πέρασε τουλάχιστον ένα τέταρτο. Το παιδάκι το φέρανε κάτω κι εδώ του κάναμε μαλάξεις, δεν με άφησαν να ανέβω πάνω» λέει ο γείτονας εμφανώς χολωμένος από τα όσα αντίκρυσε.