Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα μια καταγγελία οικονομικής φύσεως έγινε με την έλευση της εβδομάδας για την «Κιβωτό του Κόσμου» στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στην εκπομπή, καταγγέλλει ότι δώρισε με όλη του την καρδιά ένα κτήριο 2.742 τετραγωνικών στην δομή και το «ευχαριστώ» ήταν να μην ασχοληθούν καθόλου με το παιδί του - όταν είχε ζητήσει βοήθεια - αλλά και να του ζητάνε και το υπόλοιπο κτήριο. 

«2.742 τετραγωνικά έκανα δωρεά στην Κιβωτό! Ζήτησα να πάρουν και το παιδί μου που είναι ΑμεΑ και ζητούσαν και το υπόλοιπο κτήριο. Όταν τους εξήγησα ότι το παιδί μου είναι ΑμεΑ, μου ζήτησαν και το υπόλοιπο κτήριο για να το δεχτούν. Από τη στιγμή που έγινε το συμβόλαιο, δεν με ξαναπήρε ποτέ ο πατέρας Αντώνιος, ούτε για το παιδί μου, ούτε για τίποτα. Ο όρος του συμβολαίου ήταν να μιλώ συνέχεια με την πρεσβυτέρα και εκείνον δεν τον βρήκα ποτέ ξανά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.  «Δεν μετάνιωσα για τη δωρεά μου, γιατί ήμουν βλάκας και ηλίθιος. Εμπιστεύτηκα έναν παπά. Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι» καταλήγει ο καταγγέλλων. 

Κιβωτός του Κόσμου: Αυξάνονται οι καταγγελίες από γονείς 

Την ίδια ώρα, δύο γονείς, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο, καταγγέλλουν στον ΣΚΑΙ πως τα ίχνη των παιδιών τους έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, μία μητέρα καταγγέλλει πως, όταν το παιδί της, της ζήτησε βοήθεια επειδή – όπως της είπε – στη δομή οι παιδαγωγοί το κακοποιούσαν, ξαφνικά η επικοινωνία μαζί του χάθηκε και από τότε δεν έχει καταφέρει να του ξαναμιλήσει. Και ένας πατέρας όμως, τα δύο παιδιά του οποίου φιλοξενούνται στη δομή του Βόλου, κατήγγειλε ότι έχει να μάθει νέα τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, όταν οι γονείς επέμειναν, η δομή σταμάτησε να απαντά στο τηλέφωνο.

Για πολύ σοβαρές καταγγελίες μιλά από την πλευρά του ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης. «Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου καθώς οι καταγγελίες ήταν πάρα πολύ σοβαρές» τόνισε ο κ. Σταμάτης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό. Πρόσθεσε πως θα εξεταστούν όλα τα θέματα και που κατέληγαν τα χρήματα που βγαίνουν στο φως, τα οποία τελικά δεν πήγαιναν προς όφελος των παιδιών. «Φαίνεται ότι ο όγκος των δωρεών και των χρημάτων αλλά και το μέγεθος αυτής της οργάνωσης που μεγάλωσε πάρα πολύ δεν ήταν δυνατόν να τα διαχειριστούν και φαίνεται πως όλο αυτό δεν ήταν προς όφελος των παιδιών», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι έλεγχοι γίνονται δύο φορές τον χρόνο μέσω των περιφερειών των κοινωνικών λειτουργών και ως κυβέρνηση εξετάζουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες προσλήψεις να ενισχύουμε τις περιφέρειες και τους δήμους στον τομέα της κοινωνικής προστασίας. Ο κ. Σταμάτης σημείωσε επίσης πως μετά τις καταγγελίες τον Αύγουστο και μετά την επέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού αυτές οι καταγγελίες πήραν ονοματεπώνυμο. Πρόσθεσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα είναι πιο αυστηροί. Υπογράμμισε επίσης ότι κάθε παιδί πρέπει να βρει μια οικογένεια μέσω της αναδοχής.