Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων μεταξύ αυτών και στα γραφεία της Real group τον περασμένο Ιούλιο. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι μεταξύ άλλων ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού.

Ο άνδρας είναι 27 ετών, γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς. Η επίθεση στην Real Group είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, όταν είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ισόγειο του κτηρίου. Η είσοδος καταστράφηκε και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις Real News και Real Fm, καθώς επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που συστεγαζόταν στο ίδιο κτήριο.

Οι αντιεξουσιαστές που αυτοαποκαλούνταν «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας» είχαν προχωρήσει στην τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού διαμαρτυρόμενοι για την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εκείνο το διάστημα ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, και μάλιστα έβαλλαν κατά της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου για συγκεκριμένο δημοσίευμα, σχετικό με τον φυλακισμένο αντιεξουσιαστή.