Μενού
  • Α-
  • Α+

Γιατροί και εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οπως υποστηρίζουν δημιουργεί ασθενείς και γιατρούς δύο ταχυτήτων, επιτρέποντας στους ιδιώτες να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν ιατρικές πράξεις και το αντίστροφο. Επιπλέον αναφέρονται στους καθηγητές οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν άδεια από τη διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου προκειμένου να βρίσκονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά θα απαιτείται μόνο μία απόφαση Συγκλήτου.

Διαβάστε ακόμη: Παλαιό Φάληρο: Αυτός είναι ο ληστής που απειλεί με χειροβομβίδα

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, καθώς όπως υποστηρίζουν αυτοί που πραγματοποιούν κατάληψη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διαφωνούσε και ο ίδιος με το σχέδιο νόμου που προωθεί η Μίνα Γκάγκα. Ταυτόχρονα, έξω από το Υπουργείο βρίσκονται δυνάμεις της ΥΜΕΤ οι οποίες έχουν αποκλείσει την είσοδο ενώ οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό από το παράθυρο.

Τα ξημερώματα επικράτησε αναστάτωση όταν οι νοσοκομειακοί γιατροί άνοιξαν τα ρολά και μπήκαν μέσα στο υπουργείο. Ο γιατρός Γιώργος Σιδέρης βρέθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας και είπε στην κάμερα του OPEN: «Κάνουμε αυτή τη συμβολική κίνηση με ένα και βασικό κριτήριο και ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε που είναι να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την νοσοκομειακή περίθαλψη. Είναι ένα νομοσχέδιο που στέλνει τους ασθενείς κατευθείαν πελατεία στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα καταβαραθρώνει όλες τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Είναι μία συμβολική κίνηση γιατί η κυβέρνηση το έχει παρακάνει».