Μενού
 • Α-
 • Α+

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για δύο βιασμούς και δύο απόπειρες εις βάρος συναδέλφων του συνεχίζεται στις 5 Δεκεμβρίου και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε πως ένιωσε μετά την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη και της Λένας Δροσάκη. Υπενθυμίζεται πως η κυρία Δανδουλάκη περιέγραψε γιατί είχε απομακρύνει τον σκηνοθέτη από την παράσταση και η κυρία Δροσάκη πως είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο. 

Διαβάστε ακόμη: Κάτια Δανδουλάκη: «Ηταν χρέος μου» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάθεση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Και οι δύο καταθέσεις δεν συνεισέφεραν ούτε εις το ελάχιστο όσον αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Επί αυτών και οι δύο είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα. Ουσιαστικά ήρθαν να καταθέσουν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά σε ένα ποινικό δικαστήριο ο χαρακτήρας του κατηγορουμένου ελάχιστη σχέση έχει με την κατηγορία» δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ποινικολόγος επιβεβαίωσε ότι κατά την κατάθεση της Λένας Δροσάκη ο Πέτρος Φιλιππίδης αντέδρασε για πρώτη φορά από την αρχή της δικαστικής διαδικασίας και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός κατέρρευσε μετά το τέλος της συνεδρίασης. «Στη διακοπή της δίκης, όταν μείναμε μέσα στην αίθουσα εγώ και οι υπόλοιποι δικηγόροι, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέρρευσε. Πρώτη φορά στη ζωή μας μετά από τόσους μήνες ποινικής διαδικασίας, είδαμε έναν Πέτρο Φιλιππίδη που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, που είχε μια ταχυπαλμία και πρώτη φορά ακούσαμε -το λέω και συγκλονίζομαι- ότι "αισθάνομαι" -μας είπε- "ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πάω στο σπίτι μου και να σκοντάψω και να πέσω από το μπαλκόνι. Δεν με θέλουν ούτε ζωντανό". Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε μετά από τόσους μήνες τον Φιλιππίδη να μην μπορεί να αναπνεύσει από την κατάσταση που είχε έρθει» σημείωσε ο συνήγορος. «Προσπαθήσαμε όλοι να τον συνεφέρουμε! Ευτυχώς, είναι μία στιγμή αυτό που δεν είδε ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα του. Τέτοια απογοήτευση, τέτοια συντριβή δεν είχε συμβεί τόσους μήνες» αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη 

Η Λένα Δροσάκη είπε στους δικαστές για όλα όσα έγιναν με τον θιασάρχη από όταν τον γνώρισε το 2007, όποτε είχε πάει με συμφοιτήτριες της σε γυρίσματα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και ότι κάποιες φορές η επικοινωνία είχε σεξουαλική διάσταση. «Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: "Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις". Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει "στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις". Δεν πέρασα...».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η ηθοποιός εξήγησε γιατί ενώ η ίδια έχει καταγγείλει δημόσια για σεξουαλική παρενόχληση τον γνωστό θεατράνθρωπο, ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Μπουρδούμης συνεργάστηκε μαζί του τηλεοπτικά. Πρόκειται για τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην οποία την πρώτη χρονιά συμμετείχαν και οι δύο άνδρες. Η Λένα Δροσάκη υποστήριξε ότι υπήρχαν λόγοι υγείας αλλά και οικονομικοί. «Όταν αγοράσαμε σπίτι με τον σύζυγο μου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος μετά την εγκυμοσύνη, χρειαζόμασταν λεφτά, είχαμε ανάγκη τη δουλειά και έτσι συνεργάστηκε ο σύζυγός μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην ΕΡΤ. Τον έπιασε και του είπε ότι τα γνώριζε όλα, αλλά είμαστε επαγγελματίες και έτσι ξεκίνησε τη δουλειά», δήλωσε η ηθοποιός.

Η κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη

Επίσης η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε κάποια στιγμή «κακοφόρμισε» με κίνδυνο να τιναχτεί ο θίασος στον αέρα. «Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε 3 παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο. Η τρίτη μας συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική, είχε πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

 • Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε;
 • Μάρτυρας: Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «που είναι ο θίασος;», του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ιδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πετρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ό,τι ένιωσε η ψυχή μου.
 • Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;
 • Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.
 • Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;
 • Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.
 • Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές...
 • Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.
 • Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κυρία Δροσάκη;
 • Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.

Κατά τη μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, που ξεφεύγει από τα όρια εξαιτίας του χαρακτήρα του. «Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη.

 • Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;
 • Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.
 • Πάρεδρος: Πώς καταπιέζονταν ο θίασος;
 • Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση. «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;».
 • Δημητρακόπουλος: Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;
 • Μάρτυρας: Γιατί βοηθός υπήρχε χρυσέ μου! Εγώ ξέρω ότι υπήρχε βοηθός και πήρε και έναν άλλο βοηθό.
 • Δημητρακόπουλος: Γιατί να είναι φλερτ και όχι αναγνώριση της αξίας της;
 • Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο γιατί υπήρχε βοηθός.

Στο δικαστήριο βρίσκονται πολλοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.