Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικές είναι οι αναφορές πρώην υπαλλήλου δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα φιλοξενούμενα παιδιά. Πρώην εργαζόμενη στη ΜΚΟ αναφέρει πως ο φίλος του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος την ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος, της είχε πει τα όσα συνέβαιναν. Οπως είπε η γυναίκα, μόλις έμαθε για την κακοποίηση του τρόφιμου κινήθηκε νομικά.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: 15χρονος που διαμένει στη δομή Βόλου ο καταγγέλλων την ασέλγεια - «Υπάκουο παιδί που δεν έλεγε "όχι"»

«Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε» αναφέρει η πρώην εργαζόμενη στο MEGA. 

Στη συνέχεια, όπως λέει, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο προκειμένου να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν. «Λίγο αργότερα ο ένας παιδαγωγός από εμάς απομακρύνθηκε εκδικητικά από την ίδια τη δομή, ενώ ο άλλος παραιτήθηκε» αποκαλύπτει η ίδια. Μάλιστα, σημειώνει πως και οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει ορισμένα πράγματα που δεν τους άρεσαν. «Η “εργασιοθεραπεία” δεν ήταν ποτέ “εργασιοθεραπεία”. Η απομόνωση στη δομή της Καλαμάτας δεν υπήρξε ποτέ επειδή ήμασταν εμείς με τα παιδιά και προσπαθούσαμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιτρέπαμε να υπάρχουν συνέπειες, κάναμε τα “στραβά μάτια”» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη της δομής.