Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τα ευρήματα για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΜΚΟ και την... κρύπτη με τα 345.000 ευρώ και τις χρυσές λίρες στο διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας. Ο εισαγγελέας διέταξε ο ιερέας που διέμενε σε διαμέρισμα μέσα στη δομή του Κολωνού να μην πλησιάσει τα παιδιά, τη στιγμή που έρχεται ακόμα μία κατάθεση για ασέλγεια

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική παραγγελία να μην προσεγγίζει τις δομές ο πατήρ Αντώνιος

Κατάθεση από έναν 15χρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, για τον οποίο είχε αφήσει υπονοούμενα και ο 19χρονος που καταγγέλλει ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτό του Κόσμου, πήραν αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων. Ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία για ασέλγεια είχε αφήσει υπονοούμενα για παρόμοια συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους, που φέρεται να είναι ο πατέρας Αντώνιος, στον 15χρονο. Η εισαγγελία έστειλε στο Βόλο αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων για να πάρουν κατάθεση στο παιδί παρουσία παιδοψυχολόγου. 

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 15χρονος ήταν λιγομίλητος και συνεσταλμένος και δεν έδωσε χειροπιαστά στοιχεία για την ασέλγεια σε βάρος του. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμία προσέγγιση στο παιδί πριν καταθέσει από παιδοψυχολόγους. Ο 15χρονος διαμένει ακόμα στη δομή και «δεν ήθελε να πει πολλά. Ζητήθηκε να απομακρυνθεί λίγες μέρες για να “ξεμπλοκάρει”. Ομως δεν έγινε για να μην αλλάξει περιβάλλον και ταραχτεί. Το παιδί είναι όμορφο και καλοστεκούμενο» είπε εργαζόμενη στο Βόλο. «Μας έκαναν εντύπωση τα ταξίδια με το μεγαλοστέλεχος. Γιατί να τον ξεχωρίσει; Επίσης το στέλεχος τον είχε φιλοξενήσει στη δομή στον Κολωνό και του είχε υποσχεθεί ότι θα του έκανε δώρο ένα λυκόσκυλο. Τον τελευταίο χρόνο τον είχε κοντά του. Την τελευταία φορά που είχε έρθει στη δομή ήταν συνέχεια στο δωμάτιό του» ισχυρίστηκε. Επίσης ακόμα μία εργαζόμενη ανέφερε πως ο 15χρονος «είναι καλό παιδί, εσωστρεφές και υπάκουο που δεν θα πει “όχι” σε τίποτα». 

Λίρες, δωρεές με... φούντες και κρυμμένα λεφτά παντού!

Την ίδια στιγμή, τα οικονομικά στοιχεία για τους λογαριασμούς, το μαύρο χρήμα και τα ακίνητα της Κιβωτού του Κόσμου, προκαλούν ίλιγγο και φαίνεται πως είναι ατελείωτα... Σύμφωνα με το Star, στους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας ακόμα και χρυσές λίρες Αγγλίας από δωρεές ενώ οι λογαριασμοί του Οργανισμού σε δύο μόνο τράπεζες πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας εντοπίστηκαν από τις αρχές σε καλά κρυμμένα σημεία μέσα στο διαμέρισμα του Πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας που βρίσκεται στη δομή του Κολωνού.

Τα κοσμήματα αυτά φέρεται να είναι από δωρεές πολιτών προς την Κιβωτό. Επίσης εντοπίσθηκαν μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα η αξία των οποίων φτάνει τις 345.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν τρεις λογαριασμοί του ζευγαριού. Δυο κοινοί μέσα στους οποίους βρέθηκαν περίπου 190.000 ευρώ και ένας του πατρός Αντωνίου με 90.000 ευρώ. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αφορούν την Κιβωτό φτάνουν συνολικά τα 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι στον Κολωνό. Κάθισαν σε μία γωνία και φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν βρήκαν τα λεφτά «Δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε».

Τα ευρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Κιβωτός διατηρεί λογαριασμούς σε τέσσερις τράπεζες. Στη μία από αυτές έχει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και σε μία άλλη 5.919.673 σε δύο λογαριασμούς. Ο πατέρας Αντώνιος διατηρεί δυο προσωπικούς λογαριασμούς σε μια συγκεκριμένη τράπεζα με συνδικαιούχο όχι την πρεσβυτέρα αλλά μία άλλη γυναίκα. Οι δύο λογαριασμοί έχουν υπόλοιπο 244 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA