Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και η Αθήνα γεμίζει φως! Ο εορταστικός διάκοσμος ολοκληρώθηκε –αναβαθμισμένος και οικολογικός– και κορυφώθηκε με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Το έλατο που φέτος ταξίδεψε από το Καρπενήσι στην Αθήνα φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών έστειλε η πρωτεύουσα φέτος, καθώς περισσότεροι από 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη στη φωταγώγηση του δέντρου.

Διαβάστε ακόμη: Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη συναυλία της Τάμτα, σε μια απρόσμενη σύμπραξη με την Athens Big Band, ενώ τη βραδιά άνοιξαν δυναμικά ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του. Για πρώτη φορά φέτος, ένα ιδιαίτερα αγαπητό και επιτυχημένο δίδυμο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά ανέλαβαν το ρόλο των παρουσιαστών της βραδιάς της φωταγώγησης του δέντρου των Χριστουγέννων, αλλά και της υποδοχής του νέου χρόνου, με το χιούμορ και τη θετική τους διάθεση. 

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου, να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKostasBakoyannispage%2Fvideos%2F547991763378081%2F&show_text=false&width=560&t=0

Γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την Αθήνα

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, σε κάθε σημείο της. Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους και έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές γιορτινές εκπλήξεις.