Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, οικονομικές ατασθαλείες μέχρι και ασελγείς πράξεις στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έχουν λάβει πλέον τη μορφή «χιονοστιβάδας» ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πατέρας Αντώνιος δε φορούσε ποτέ τον σταυρό στον λαιμό του στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» μεταφέρει πώς ερμηνεύουν οι ιερείς αυτή τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Εγώ εκκλησιάζομαι, κάθε Κυριακή όταν μπορώ από τις υποχρεώσεις μου και μιλάω με τους ευσεβείς πρωτοπρεσβύτερους της ενορίας μου. Τους ενόχλησε πάρα πολύ ότι σε καμία δημόσια εικόνα ο πάτερ Αντώνιος δεν φοράει τον σταυρό του» είπε αρχικά. «Όταν πήγαινε σε μια συνέντευξη, ή ήταν σε ένα κοινό λόγο, σε ένα κοινό βήμα, θα έπρεπε, μου λένε οι παπάδες, να φοράει το σταυρό του» προσθέτει.

«Όλοι οι πρωτοπρεσβύτεροι έχουν σταυρό που τους έχει απονείμει η εκκλησία. Αυτός δε φόραγε ποτέ τον σταυρό που είναι υπόχρεος να φοράει. Οι παπάδες το ερμηνεύουν αυτό σαν αλαζονεία. Ο πάτερ Κυριάκος στην ενορία μου, μου το είπε ότι ήταν πολύ - πολύ αλαζόνας και δε φορούσε το σταυρό του Θεού σε δημόσιο βήμα. Μέσα στις δομές είναι κατανοητό καθώς υπήρχαν και παιδιά από άλλες θρησκείες αλλά δημοσίως δε δικαιολογείται» κατέληξε ο Σταύρος Μπαλάσκας.