Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, με εισαγγελική εντολή ο πατέρας Αντώνιος απαγορεύεται πλέον να πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου! Οι εισαγγελείς ανηλίκων απαγόρευσαν την προσέγγιση στις δομές και των ατόμων που απολύθηκαν με απόφαση του νέου ΔΣ της Κιβωτού. Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.

Διαβάστε ακόμη: «Επιθετική η πρεσβυτέρα, ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο»

Πώς, όμως, αναμένεται να αντιδράσει ο πατέρας Αντώνιος στην «εξορία» που του επιβλήθηκε; Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, άτομο από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου τής μετέφερε πως ο ιερέας δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει από την «Κιβωτό» όπως του ζητείται, αλλά μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν του είχε κοινοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη. Παράλληλα, δεν έχει εκδοθεί, προς το παρόν, κάποια απόφαση για την πρεσβυτέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού από υποστηρικτές τού πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του «είναι ψέματα».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (30/11) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις - κλειδιά στην Κιβωτό. Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση. Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, στον 35χρονο θεολόγο «Πασχάλη», ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πατήρ Αντώνιος θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του και να απομακρυνθεί άμεσα από την δομή του Κολωνού, στον τελευταίο όροφο της οποίας διατηρεί μία από τις κατοικίες του. Η εισαγγελική εντολή έχει ισχύ 90 ημερών κι εφόσον χρειαστεί μπορεί να ανανεωθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος. Υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο σπίτι του στον 4ο όροφο του κτηρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί, στη δομή του Κολωνού, στο διαμέρισμα όπου έγινε η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία. Σημειώνεται πως ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του στη δομή μέσα σε ένα 24ωρο. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μονάχα εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα στην εκάστοτε δομή.

Κατέθεσε ο 19χρονος για την ασέλγεια

Ενώπιον των Εισαγγελέων ανηλίκων κατέθεσε χθες (1/12) ο 19 χρόνος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου που έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της οργάνωσης ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Ο νεαρός κλήθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά στους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση καθώς η πρώτη του κατάθεση είχε δοθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων Αττικής. Κατάθεση έδωσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης, ενήλικας σήμερα, που το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που ζούσε σε δομή της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 15χρονος ήταν λιγομίλητος και συνεσταλμένος και δεν έδωσε χειροπιαστά στοιχεία για την ασέλγεια σε βάρος του. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμία προσέγγιση στο παιδί πριν καταθέσει από παιδοψυχολόγους. Ο 15χρονος διαμένει ακόμα στη δομή και «δεν ήθελε να πει πολλά. Ζητήθηκε να απομακρυνθεί λίγες μέρες για να «ξεμπλοκάρει». Όμως δεν έγινε για να μην αλλάξει περιβάλλον και ταραχτεί. Το παιδί είναι όμορφο και καλοστεκούμενο» είπε εργαζόμενη στο Βόλο. «Μας έκαναν εντύπωση τα ταξίδια με το μεγαλοστέλεχος. Γιατί να τον ξεχωρίσει; Επίσης, το στέλεχος τον είχε φιλοξενήσει στη δομή στον Κολωνό και του είχε υποσχεθεί ότι θα του έκανε δώρο ένα λυκόσκυλο. Τον τελευταίο χρόνο τον είχε κοντά του. Την τελευταία φορά που είχε έρθει στη δομή ήταν συνέχεια στο δωμάτιό του» ισχυρίστηκε. Επίσης, ακόμα μία εργαζόμενη ανέφερε πως ο 15χρονος «είναι καλό παιδί, εσωστρεφές και υπάκουο που δε θα πει “όχι” σε τίποτα».

15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα από άγνωστη πηγή δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, αποκαλύφθηκε επίσης πως από τις φορολογικές δηλώσεις του πατρός Αντωνίου φαίνεται ένα ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ το οποίο είναι από άγνωστη και απροσδιόριστη πηγή, σύμφωνα με το MEGA. Στη φορολογική δήλωση του πατέρα Αντωνίου επίσης εμφανίζεται ακίνητο σε επαρχιακή πόλη, σημαντικής αξίας, χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πώς το ακίνητο βρέθηκε στην ιδιοκτησία του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως διαχειριστής του πατέρα Αντωνίου εμφανιζόταν ο μέχρι πρόσφατα αποθανών πατέρας του!

Μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους πραγματοποιήθηκε έφοδος στο διαμέρισμα που διατηρούσαν μέσα στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό και βγήκε... λαβράκι. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από δωρεές πολιτών, 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και 345.000 ευρώ σε κρύπτη, σε χαρτονομίσματα από 5 έως 50 ευρώ.