Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την Κατερίνη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες πλημμύρες. Ο Δήμος, φοβούμενος πως αν δεν αναλάβει δράση θα υπάρξουν έντονα προβλήματα, έσπασαν τον δρόμο με τα μηχανήματα, ώστε τα νερά να οδηγηθούν στη θάλασσα. Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων παρέμειναν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν λειτούργησαν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.
Λόγω έντονης βροχόπτωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:
Πιερία
- στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς - Καρίτσα
- στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας - Ολυμπιακής Ακτής
- στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Μεγάλης Παναγίας
- στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου
- σε ανώνυμη δημοτική οδό εντός οικισμού Σίβηρης
- Όταν η Antigoni τραγούδησε σε ηλικία 9 ετών Άννα Βίσση μπροστά στην «Απόλυτη»
- Ηλιούπολη: Η κατάσταση της 17χρονης και οι συμβουλές των ειδικών για την ψυχική θωράκιση των εφήβων
- Eurovision 2026: Αγωνία για την εμφάνιση της Σουηδίας - Η Φελίσια έχασε τη φωνή της λίγο πριν τον μεγάλο Τελικό
- Σι Τζινπίνγκ σε Τραμπ: «Η αναγέννηση της Κίνας και το MAGA πρέπει να συμβαδίζουν για το παγκόσμιο καλό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.