Μενού
  • Α-
  • Α+

Ορκίστηκε τελικά ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, Λαυρέντης Κουρελάς, στον οποίο δεν έδιναν πτυχίο επειδή χρωστούσε περίπου 150 ευρώ στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις και ερωτήματα για το ότι οι φοιτητές του Ιδρύματος πρέπει να πληρώνουν για τη διαμονή τους στις εστίες.

Διαβάστε ακόμα: Φοιτητής δεν μπορεί να πάρει πτυχίο γιατί χρωστά 150 ευρώ στην εστία

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο φοιτητής κατάφερε τελικά να πάρει το πτυχίο του, ενώ η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και επευφημίες από τους συμφοιτητές του Λαυρέντη και τις οικογένειες τους. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός, που έχασε τον πατέρα του ενώ σπούδαζε και η μητέρα του νοσηλεύεται μετά από εργατικό ατύχημα, είχε αποστείλει επιστολή στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η επιστολή του φοιτητή και η απάντησή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο Λαυρέντης Κουρελάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με όλο τον σεβασμό, σας ρωτώ κύριε πρύτανη γιατί εσείς, που όπως ισχυρίζεστε είστε δίπλα στους φοιτητές ασκώντας "κοινωνική πολιτική", επιτρέπετε την ύπαρξη αυτού του απαράδεκτου όρου, που μάλιστα αποτελεί πανελλαδική αρνητική πρωτοτυπία».

Παράλληλα, ο φοιτητής σημείωνε: «Ζητώ η εξευτελιστική αυτή διάταξη του εν λόγω κανονισμού να καταργηθεί στην πράξη αποδεικνύοντας» και συμπλήρωνε: «Η απόφασή μου να απευθυνθώ σε εσάς και το ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσω στην κοινωνία της Λάρισας το πρόβλημά μου αφορά στα δικά μου άμεσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας, όπως και όλων όσοι ακολουθούν στη δική μου ή σε παρόμοιες θέσεις». Από την πλευρά του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απάντησε ότι ο φοιτητής χρωστά 105 ευρώ και για ένα τόσο μικρό ποσό η διαφορά μπορεί να διευθετηθεί. Παρόλα αυτά τονίζεται ότι το «χαράτσι» στους εστιακούς φοιτητές δεν μπορεί να καταργηθεί.