Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ευρήματα στον τόπο που κανείς δεν έλεγξε. Η αδελφή και οι φίλοι – ντετέκτιβ που εντόπισαν μάρτυρες, στοιχεία και κατάφεραν να φέρουν την ανατροπή. Με εντολή εισαγγελέα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ερευνά τώρα ανθρωποκτονία με δόλο. Θύμα, ο γνωστός τραγουδιστής των «Razastarr Ανδρέας – Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος. Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, αδελφή του άτυχου Οδυσσέα και σύντροφος του Μιχάλη Μυτακίδη, του B.D. Foxmoor των Active Member, έγινε η ίδια ντέντεκτιβ για να βρει την αλήθεια και να δικαιωθεί η μνήμη του και μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ».

«Οι τελευταίες τηλεφωνικές κλήσεις είναι από κάποια καταλύματα της περιοχής, έψαχνε πιθανότητα να μείνει κάπου το βράδυ. Υπάρχουν όμως κλήσεις που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα σε ποιους ανήκουν. Γι’ αυτό και είχαμε ζητήσει την άρση απορρήτου αλλά και για τα τηλέφωνα που υπήρχαν στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος και δεν έχει γίνει κάτι. Εμείς στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών κάναμε συνεχώς υπομνήματα, επιστολές μέχρι τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στην αστυνομία, προς πάσα κατεύθυνση, όπου μπορούσαμε να ζητήσουμε βοήθεια για να δούμε τι έχει συμβεί» τόνισε η Γιολάντα και ανέφερε πως οι φίλοι του Οδυσσέα ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της και παλεύουν και οι ίδιοι για να δικαιωθεί η μνήμη του. «Σε όλο αυτό με βοήθησαν πάρα πολύ οι φίλοι του αδελφού μου με την επιμονή τους, άλλα παντού βρίσκαμε τοίχο. Κινηθήκαμε διαφορετικά, πήραμε ένα πραγματογνώμονα γιατί δεν είχε γίνει ούτε πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν, κάτι που δεν μπορούσαμε να το διαπιστώσουμε αν δεν άνοιγε η δικογραφία. Έχουμε συγκεντρώσει μαρτυρίες, βασικά όλη τη δουλειά αυτούς τους δεκαπέντε μήνες την κάναμε εμείς θεωρώ. Έχουμε μπει στη διαδικασία να εντοπίσουμε εμείς τις αντιφάσεις στις καταθέσεις τους. Τα πάντα έχουν περάσει από το χέρι μας».

Παράλληλα, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, δηλώνει πρόθυμη να συγχωρέσει τον όποιο δράστη, που θα βγει να μιλήσει. «Είχα όλη τη διάθεση να συγχωρήσω αυτόν που έχει γίνει η αιτία να χαθεί ο αδελφός μου, αρκεί να έβγαινε να το πει, διότι χρειάζονται δύο για να γίνει αυτό, χρειάζεται αυτός που συγχωρεί και αυτός που συγχωρείται. Έχει χαθεί ένας άνθρωπος, αναζητούμε την αλήθεια, το τι μπορεί να του έχει συμβεί, ότι και να είναι αυτό, προσπαθούμε μόνοι μας να κάνουμε σενάρια. Κοντεύουμε να τρελαθούμε και είμαι σίγουρη ότι κάποιος κάτι ξέρει και για κάποιο λόγο το κρατάει μυστικό» τόνισε.

«Έτσι έστησαν το σκηνικό θανάτου»

Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» μαζί με τον πραγματογνώμονα της οικογένειας Παναγιώτη Μαδιά, βρέθηκαν στο σημείο όπου ο γνωστός μουσικός, Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος, έχασε τη ζωή του. Ήταν 23 Αυγούστου 2021 περίπου στη μία τα ξημερώματα, στο 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Θίσβης, όταν βρέθηκε νεκρός ο Ανδρέας – Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος 46 χρόνων στη μέση του δρόμου. Απ’ την αναπαράσταση φάνηκε επικρατέστερη η εκδοχή να περίμενε σε κάποιο ραντεβού, να βγήκε από το ΙΧ του και μετά ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, να τον χτύπησε πισώπλατα και να τον έσυρε.

«Το αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκε ακινητοποιημένο με τη μεσαία σκάλα των φώτων, τον κινητήρα σε λειτουργία και αναμμένο τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας του. Και από τα δύο ρεύματα υπάρχει απεριόριστη ορατότητα». Επειδή ήταν Αύγουστος και το οδόστρωμα ήταν ξηρό, θα είχαμε μικρές ή μεγάλες εκτάσεις ιχνών τροχοπέδησης. Τέτοια ίχνη όμως δεν ανευρέθησαν. Αλλά ούτε και ίχνη πλάγιας ολίσθησης από κάποιο αυτοκίνητο που πιθανώς να προσπάθησε να τον αποφύγει. Έχουμε όμως ίχνη διέλευσης μαλακής μάζας ανθρωπίνου όγκου, μεικτής προέλευσης και από τον ρουχισμό του θύματος αλλά και από τα αίματα από το σημείο αυτό, μέχρι και 16 μέτρα πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση. Τα ίχνη αυτά των 16 μέτρων που βρεθήκανε από τα ρούχα του, αλλά και το αίμα στο οδόστρωμα, μας παραπέμπουν σε σύρσιμο. Το σώμα του Οδυσσέα έφερε στην πλάτη χτυπήματα και γδαρσίματα τριβής. Παρουσίασε εγκαύματα στο πόδι και στο οπίσθιο τμήμα της πλάτης του».

Ο κ. Μαδιάς δεν έμεινε στην εκδοχή της τυχαίας παράσυρσης από διερχόμενο ΙΧ,  αναφέροντας πως εάν ο Οδυσσέας βρισκόταν στη μέση του δρόμου και είχε παρασυρθεί από κάποιο όχημα έστω και με την ταχύτητα των 55 – 60 km, θα έφερε πολύ μεγαλύτερης έκτασης βλαβών στο σώμα του ή θα μπορούσε ακόμα και να είχε διαμελιστεί.

Όχημα – μυστήριο σε ραντεβού θανάτου;

Ο τεχνικός πραγματογνώμονας μιλώντας στον δημοσιογράφο του «Τούνελ», που βρέθηκε στον «τόπο του εγκλήματος», εξήγησε για ποιον λόγο δε θα μπορούσε το σώμα του άτυχου Οδυσσέα να έχει περάσει κάτω από το όχημα που τον χτύπησε πισώπλατα και τον έσυρε για αρκετά μέτρα. «Σε επαφή με ανθρώπινο όγκο, οι πρώτες βλάβες θα συντελεστούν από το γόνατο και κάτω και εν συνέχεια ο πεζός οριζοντιοποιείται στο καπό του αυτοκινήτου. Πάντως να γίνει καταπάτηση με τις ρόδες του αυτοκινήτου, δε χωράει, δεν θα μπορούσε να μπει από κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαδιάς.

«Μήπως συνέβη κάτι άλλο; Σταμάτησε κάποιος άλλος; Υπήρχε κάποιο ραντεβού; Περίμενε να παραλάβει κάποιον; Κάτι έχει γίνει στο σημείο αυτό…». Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας έκανε λόγο για παραλείψεις στην έρευνα από πλευράς των Αρχών. «Υπήρχαν συντρίμμια από κάποιο αμάξι στο σημείο, τα οποία δεν περισυνελέγησαν για να δοθούν στη συνέχεια σε πραγματογνώμονα για έλεγχο. Δεν έχει γίνει σωστά η διερεύνηση από το επιληφθέν Αστυνομικό Τμήμα. »Έπρεπε να έχει διοριστεί αμέσως ειδικός πραγματογνώμονας, να μεταβεί στον τόπο και να έρθει και ιατροδικαστής στο σημείο», κατέληξε.