Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ρυθμούς «πολυβόλου» έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Στην ΕΡΤ μίλησε μητέρα παιδιού που φιλοξενείτο μέχρι πρόσφατα σε δομή, η οποία αποκάλυψε πως όταν είδε το παιδί της με σημάδι και το ρώτησε τι συνέβη, ο υπεύθυνος που ήταν παρών, δεν επέτρεψε σε εκείνο να απαντήσει. «Είχε σημάδι στο κεφάλι και το ρώτησα αν έπεσε. Ο υπεύθυνος απάντησε πως είχε χτυπήσει ενώ έπαιζε. Είδα ότι το παιδί αναγκάστηκε από φόβο να συμφωνήσει. Πάντα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ήταν κάποιος μπροστά και το κατηύθυνε σε όσα το ρωτούσα. Δεν μπορούσε μία μάνα να ενωθεί με το παιδί της».

Διαβάστε ακόμη: Ξαφνική κινητικότητα στη Ραφήνα, η νέα κατάθεση του 15χρονου και τα οικονομικά του πάτερα Αντωνίου

Όπως υποστήριξε, για πολλούς μήνες, δε γνώριζε που βρίσκεται το παιδί της. Η μητέρα του ανηλίκου πρόσθεσε: «Είχε αλλάξει πολλές δομές. Για πολλούς μήνες δεν ήξερα πού ήταν το παιδί μου. Κατάφερα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του με τη βοήθεια ενός εργαζομένου. Έβλεπα ότι είναι φοβισμένο. Πριν από πολύ καιρό που είχα πάει να το επισκεφτώ, μου είπε ότι δεν μπορούσε να μιλάει ελεύθερα λόγω τιμωριών».

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην «Κιβωτό»

Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για εκτεταμένη έρευνα σε βάθος πενταετίας στη «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και στα οικονομικά 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Ο Εισαγγελέας διέταξε στην Οικονομική Αστυνομία να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι:

  • Υπεξαίρεση
  • Απιστία
  • Φοροδιαφυγή
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας τα εξής:

  • Φορολογικός έλεγχος.
  • Διαχειριστικός έλεγχος.
  • Έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή.
  • Το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων.

Τέλος, στο «μικροσκόπιο» του τραπεζικού ελέγχου για την Κιβωτό θα μπουν δάνεια, κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

Η πρώτη εμφάνιση της πρεσβυτέρας μετά από μέρες

Στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό εμφανίστηκε χθες η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατά την έξοδό της, έφυγε σαν κυνηγημένη και φανερά εκνευρισμένη από την πίσω πόρτα, χτυπώντας το πόδι της στην άσφαλτο και με το χέρι της το όχημα που έσπευσε να την παραλάβει. Μάλιστα, η ίδια ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους «άντε φύγετε από 'δω».

Η πρεσβυτέρα απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, ενώ δυσανασχέτησε στην παρουσία των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σημείο. Πλέον, ο πατήρ Αντώνιος πρέπει να εγκαταλείψει τη δομή, με απόφαση εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ALPHA, παραμένει άγνωστο για το αν ο ιερέας παραμένει ακόμα στη δομή του Κολωνού, αν και η παρουσία της πρεσβυτέρας μάλλον συντείνει σε αυτό το ενδεχόμενο.