Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η διορία που είχαν δώσει οι Αρχές στον πατέρα Αντώνιο και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου για να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της και τις δομές της ΜΚΟ έληξε, για πρώτη φορά καταγράφηκε σήμερα κινητικότητα σε ένα από ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ο ιδρυτής και εμπνευστής της Οργάνωσης και η πρεσβυτέρα στη Ραφήνα. Πρόκειται για το ένα από τα σπίτια που δηλώνει ως κατοικία η Σταματία Γεωργαντή. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι γείτονες που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν δει καμία κίνηση στο σπίτι, σήμερα, το απόγευμα για πρώτη φορά άναψαν φώτα, ενώ ένα λευκό αυτοκίνητο έφτασε στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» - Η πρώτη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου μετά την απομάκρυνσή του

https://streamable.com/tdcmm8

Με βάση το ρεπορτάζ, πιθανολογείται η κίνηση αυτή να μαρτυρά την μετεγκατάσταση του ζεύγους από την Κιβωτό στη Ραφήνα, αφού πλέον ο νόμος τους απαγορεύει να βρίσκονται στις δομές. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται στο σπίτι ή εάν ο ίδιος και η σύζυγός του φιλοξενούνται ακόμη σε κάποιο σπίτι στελέχους του πρώην Δ.Σ. της Κιβωτού. 

«Κλειδί» η νέα κατάθεση του 15χρονου

Στο μεταξύ, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση των κακοποιητικών συμπεριφορών εντός των δομών της Κιβωτού αναμένεται να παίξει η δεύτερη κατάθεση του 15χρονου ο οποίος διέμενε στη δομή του Βόλου και ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και κακοποιητική συμπεριφορά. Το παιδί κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν λιγομίλητο και συνεσταλμένο στο κλιμάκιο που του πήρε την κατάθεση. Για το λόγο αυτό θα γίνει και δεύτερη προσπάθεια να του αποσπάσουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να «ξεκλειδώσουν» σημαντικά την έρευνα γύρω από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Ποιος και γιατί του έδινε 12.000 ευρώ

Στο μεταξύ, την ώρα που η οικονομική αστυνομία ερευνά σχολαστικά τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων εννέα στενών συνεργατών τους στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων. Ο ίδιος που, κατά δικές του δηλώσεις, ξεκίνησε το 1998 φτωχός, έφτασε τα τελευταία 8 χρόνια να μην χρειάζεται να κάνει ούτε μία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του, ενώ η πρεσβυτέρα βρέθηκε με τραπεζικές θυρίδες, χρυσές λίρες, καταθέσεις και κοσμήματα, πολλά από τα οποία – όπως διαπιστώθηκε – προέρχονταν από δωρεές πολιτών στην οργάνωση με στόχο να συνδράμουν τα παιδιά.

Παράλληλα, μια νέα αποκάλυψη που έκανε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, βάζει ακόμη περισσότερο στο κάδρο παράνομες δοσοληψίες του πατέρα Αντωνίου, ο οποίος φέρεται να λάμβανε από την «Κιβωτό του Κόσμου» 12.000 ευρώ ετησίως, ενώ του παραχωρήθηκαν και δύο ακίνητα, τα οποία είχε μεταβιβάσει αρχικά σε συγγενικά του πρόσωπα. Το παράδοξο είναι πως ο εν λόγω άντρας φέρεται μετά από καιρό να επιστρέφει τα χρήματα αυτά στην οργάνωση, πιθανότατα ως αποπληρωμή για τα παραχωρούμενα σπίτια.

Το μυστηριώδες ακίνητο στην Ήπειρο

Επίσης, στην κατοχή του πατέρα Αντωνίου φέρεται να είναι και ένα ακίνητο στην Ήπειρο, κοντά στις δύο δομές της Κόνιτσας και της Πωγωνιανής. Το εν λόγω ημιτελές ακίνητο πουλήθηκε από κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη συναλλαγή του με τον πατέρα Αντώνιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA