Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα στήριξης των ανθρώπων με αναπηρία έστειλε για μία ακόμα φορά ο Χανιώτης τριαθλητής Κώστας Βαρουχάκης. Ο αθλητής ξεκίνησε χθες το πρωί από το δημοτικό στάδιο της Κισάμου, διέσχισε κυκλική απόσταση 162 χιλιομέτρων και τερμάτισε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί παρέα με τον Γεράσιμο, ένα παιδί με αναπηρία που καθόταν σε αμαξίδιο.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Είμαστε όλοι εδώ, για να στείλουμε το μήνυμα στήριξης των συμπολιτών μας με αναπηρία. Έχουν το δικαίωμα για μια ζωή με ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες», είπε ο Κώστας Βαρουχάκης ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του. Ο Κώστας Βαρουχάκης τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση για την στήριξη του Ειδικού Σχολείου για Άτομα με Αναπηρίες που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του την Κίσσαμο.

Στο πλαίσιο αυτό, κολύμπησε 25 χιλιόμετρα από τον Μπάλο μέχρι και την Κίσσαμο, διέσχισε την απόσταση από την Σητεία μέχρι και την Κίσσαμο τρέχοντας για 10 ημέρες, με τον Γεράσιμο και το αμαξίδιό του πραγματοποίησαν την διαδρομή Κίσσαμος -Χανιά, ενώ τον Ιούλιο συμμετείχε σε αγώνα 6 ημερών που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία. Ο αγώνας συνολικής απόστασης 1.130 χιλιομέτρων περιελάμβανε, 900 χιλιόμετρα ποδηλασία, 211 χιλιόμετρα τρέξιμο και 19 χιλιόμετρα κολύμβηση.