Μενού
nekro-paidi
Νεκρό παιδί | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δυστυχώς οι πληροφορίες που ήθελαν νεκρό το παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, επιβεβαιώθηκαν. Ο 12χρονος μαθητής, που έπαιζε ανέμελος με τους φίλους του την ώρα του διαλείμματος χτυπήθηκε θανάσιμα από την πόρτα του χώρου που βρισκόταν το λεβητοστάσιο, η οποία ξηλώθηκε από την έκρηξη, διήνυσε μια απόσταση περίπου 30 μέτρων και σκότωσε το άτυχο παιδί.

Από την πόρτα τραυματίστηκαν δύο ακόμα συνομήλικοι μαθητές του 12χρονου θανόντος και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Οι σκηνές που καταγράφηκαν ήταν τραγικές, με τους μαθητές και τους δασκάλους να εξέρχονται του σχολείου κλαίγοντας, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δεκάδες γονείς μαθητών, που αγωνιούσαν για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει εργασίες στο λέβητα για τη μετατροπή του σε γεωθερμία (fan coil) και σήμερα ο λέβητας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για προσαγωγές ή συλλήψεις για το συμβάν. Σύμφωνα με τις Αρχές, το ένα τραυματισμένο παιδί δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, με την Αστυνομία να μιλά για ένα τραυματισμένο παιδί, μαθητή της 6ης Δημοτικού, που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Σερρών.