Μενού
metro
Μετρό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κλειστός θα παραμείνει αύριο Τρίτη (6/12), από τις 9 το πρωί, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την πορεία της Τρίτης

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή για αύριο, Τρίτη, τέθηκαν όλες οι διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, η Άμεση Δράση, οι ΟΠΚΕ αλλά και η Κρατική Ασφάλεια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των στελεχών της ΓΑΔΑ είναι οι συγκεντρώσεις αναρχικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που έχουν ανακοινωθεί για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Όπως ανέφερε στέλεχος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα υπάρχει διακριτική επιτήρηση των συγκεντρώσεων έτσι ώστε να εντοπιστούν γρήγορα και να απομονωθούν ομάδες που πιθανόν θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια και καταστροφές. Αλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν στις συσκέψεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι για ισχυρή μεν, αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία των διμοιριών των ΜΑΤ σε μια ακτίνα γύρω από τους χώρους συγκεντρώσεων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Διακριτική, πιθανότατα από παράλληλους δρόμους, θα είναι και η κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων κατά την πορεία που θα πραγματοποιηθεί μετά την συγκέντρωση.

Σε επιφυλακή και οι «Αίαντες»

Η εικόνα των συγκεντρώσεων και της πορείας θα φτάνουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τόσο από ακροβολισμένους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά κυρίως από τα drones τα οποία διαθέτουν κάμερες υψηλής ανάλυσης και μεγάλης δυνατότητας κοντινής λήψης από μεγάλο ύψος. Ενα «εργαλείο» που χρησιμοποιούν ευρύτατα πλέον οι επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων σε περιπτώσεις που θέλουν να αποφύγουν την άμεση επαφή αστυνομικών με συγκεντρωμένους. Πάντως για κάθε ενδεχόμενο σε επιφυλακή, εκτός από μεγάλο αριθμό διμοιριών θα βρίσκονται και τα δύο υδροβόλα οχήματα, οι «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.