Μενού
thessrom
Τα επίμαχα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας | Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
  • Α-
  • Α+

Οχι πλησίον αλλά μέσα στο βενζινάδικο ήταν οι αστυνομικοί πριν ξεκινήσει η αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη! Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας αλλάζει τα δεδομένα. Οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν ήταν πλησίον του βενζινάδικου όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας αλλά μέσα σε αυτό και καθόντουσαν. Εκείνη την ώρα ο 16χρονος πήγε στο πρατήριο καυσίμων, έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Σε ήρεμη κατάσταση ο ιδιοκτήτης μπαίνει στο μαγαζί και λέει στους αστυνομικούς τι έχει γίνει και εκείνοι με ήρεμες κινήσεις φοράνε τον εξοπλισμό τους και βγαίνουν έξω προκειμένου να ξεκινήσουν την αναζήτηση του οχήματος! Το βίντεο δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου. Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών. Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑ».