Μενού
Portosalte
Ο Αρης Πορτοσάλτε για τον 16χρονο Ρομά | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο Αρης Πορτοσάλτε σχολίασε τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση του πυροβολισμού στο κεφάλι ενός 16χρονου, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Το συμβάν που έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12) έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να ζητεί «σοβαρότητα» από την αντιπολίτευση. «Το πώς εξελίχθηκε υπηρεσιακά θα τα βρουν αυτοί αν ανταποκρίθηκε σωστά ή λανθασμένα ο αστυνομικός. Εχουμε μια παραβατική συμπεριφορά, η οποία δεν έχει αντίτιμο» σχολίασε αρχικά για το γεγονός ότι έχει γίνει «παντιέρα» το ότι «πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ».

Και πρόσθεσε αναφορικά με την επιχειρησιακή δράση των αστυνομικών: «Η ΔΙΑΣ πίνει καφέ; Τι την θέλουμε; Να κάθετε να πίνει φραπέ; Αν θέλουμε να κάνει τη δουλειά της, να κάνει τη δουλειά της» είπε χαρακτηριστικά για την καταδίωξη που ξεκίνησε ύστερα από σήμα που δόθηκε ότι ένας άνδρας δεν πλήρωσε την βενζίνη που έβαλε στο αυτοκίνητό του και το έβαλε στα «πόδια» χωρίς να πληρώσει.

Πώς εξελίχθηκε το συμβάν

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο νεαρός οδηγός, ηλικίας 16 ετών, που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να εμβολίσει την αστυνομική μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν για να τον σταματήσουν. Η σφαίρα τον πέτυχε στο κεφάλι. Πολύς λόγος γίνεται για το γεγονός ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε στα λάστιχα, αλλά σήκωσε ψηλότερα το όπλο του και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.