Μενού
kideia vasili
Κηδεία 11χρονου στις Σέρρες | @Thesstoday
  • Α-
  • Α+

Ανείπωτος θρήνος επικράτησε στο τελευταίο «αντίο» στον 11χρονου Βασίλη, του μαθητή που σκοτώθηκε από έκρηξη στο σχολείο του στις Σέρρες. Συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι παραβρέθηκε στην κηδεία του παιδιού που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμα μαθητών σημειώθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, κατά το διάλειμμα του ολοήμερου. Τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε. Η έκρηξη εκσφενδόνισε την πόρτα του κτιρίου που χτύπησε τελικά τα παιδιά.

Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του μαθητή 

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης (6/12) οι αρχές προχώρησαν σε δυο συλλήψεις για τον θάνατο του μαθητή. Συγκεκριμένα, «πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου».