Μενού
mat
Άνδρες των ΜΑΤ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με καζάνι που έβραζε έμοιαζαν τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης με πολλά και σοβαρά επεισόδια να καταγράφονται στις δυο πόλεις είτε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είτε στις αντιδράσεις για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, στα social media έχουν γίνει viral δυο βίντεο που εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πρώτο από τα δυο βίντεο, αυτό της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια, φαίνεται από βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερα θυροτηλέφωνου, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ να κρατάει ανοιχτή την πόρτα εισόδου μιας πολυκατοικίας (προφανώς μέσα σε αυτή είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές) και αφού ελέγχει τον χώρο γύρω του πολλές φορές προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν τον καταγράφει κάποιος φωτορεπόρτερ, πετάει στο εσωτερικό ένα δακρυγόνο! 

Στο δεύτερο βίντεο, αυτό από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται μια διμοιρία ΟΠΚΕ να κυνηγάει έναν Ρομά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον Δενδροπόταμο. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να προλαβαίνει τον διαδηλωτή και να τον πετάει με δύναμη πάνω σε ένα σταθμευμένο βανάκι. Αντί, όμως, στη συνέχεια να τον ακινητοποιήσει αρχίζει να τον χτυπάει. Στο σημείο σπεύδουν και άλλοι άνδρες της συγκεκριμένης διμοιρίας οι οποίοι επίσης επιτίθενται με ιδιαίτερη μανία στον άνθρωπο ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος και ανήμπορος να αντιδράσει. Μετά, και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των κατοίκων που έχουν βγει στα μπαλκόνια, του βάζουν χειροπέδες και τον συλλαμβάνουν.