Μενού
serres- ekriksi
Εκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών όπου ένας 11χρονος σκοτώθηκε όταν έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Μητέρα παιδιού καταγγέλλει πως τα παιδιά τους που βρίσκονταν στην αυλή την ώρα της έκρηξης δεν έχουν ψυχολογική στήριξη και «χρειάζονται βοήθεια».

Όπως είπε η μητέρα, τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο Βασίλη, είδαν το συμμαθητή τους κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν: «Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλά τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση», είπε στο epiloges.tv

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε κατάσταση σοκ: «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους». Οι γονείς μάλιστα έψαχναν τα παιδιά τους όταν πήγαν πανικόβλητοι και οι ίδιοι στο σχολείο: «Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει». Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας», ενώ όπως τονίζει «ο δήμαρχος Σερρών ήταν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και έλεγε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά. Αυτό δεν έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα της έκρηξης τα παιδιά βρίσκονταν σε διάλειμμα στο προαύλιο του σχολείου. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού εκσφενδονίστηκε μια βαριά σιδερένια πόρτα σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε έναν μαθητή της ΣΤ' δημοτικού, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο μαθητές, ηλικίας 6 και 10 χρόνων. Ο θείος του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στις Σέρρες, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είπε πως εκείνη την τραγική ημέρα ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.