Μενού
dikigoros-mana-pateras-roma
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ των πραγματικών γεγονότων της υπόθεσης με τον ανήλικο Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη, καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του μαζί με τον δικηγόρο τους Θεόφιλο Αλεξόπουλο βρέθηκαν το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνήγορος της οικογένειας προέβη στην σοβαρή καταγγελία απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά στο συμβάν. «Οταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Οσον αφορά στις κινητοποιήσεις των Ρομά ανά την Ελλάδα, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα» τόνισε.

Συγγνώμη για την πράξη του παιδιού μου, δεν έπρεπε να πυροβολήσουν

Ψυχολογικά ράκη είναι οι γονείς του 16χρονου που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια με τον πατέρα του να δηλώνει «τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Αν κι έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να πυροβολήσουν το παιδί μου», σημείωσε. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους Ρομά για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει από όλη τη χώρα. Η μητέρα του παιδιού, με βουρκωμένα μάτια είπε «Θέλω δικαίωση. Ο Κώστας είναι χάλια».

Την Παρασκευή αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, προκειμένου να απολογηθεί.