Μενού
pateras-roma-thessaloniki
Ο πατέρας του 16χρονου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της καταδίωξης με πυροβολισμούς του 16χρονου Ρομά από πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, εντοπίστηκε κι άλλος κάλυκας από σφαίρα. Η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κατά μήκος της οποίας καταδιώχθηκε ο ανήλικος από τους αστυνομικούς.

Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά, ούτε ότι ευσταθεί ο ισχυρισμός του ότι έπεσαν σε λακκούβα και η σφαίρα πήγε... αλλού γι αλλού.

Στο μεταξύ, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν», δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη εξερχόμενος από τα δικαστήρια. Δίπλα στον πατέρα του 16χρονου στεκόταν η μητέρα του, που ζήτησε δικαίωση.

Δικηγόρος οικογένειας: Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ

Μιλώντας σε εκπροσώπους Τύπου έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκούλη έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ των πραγματικών γεγονότων της υπόθεσης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορος της οικογένειας προέβη στην σοβαρή καταγγελία, λέγοντας: «Οταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.