Μενού
serres-sxoleio
Θάνατος 11χρονου σε σχολείο στις Σέρρες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Αυτό το έργο δεν είναι δουλειά του σχολείου, είναι δουλειά του Δήμου», σημειώνει ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, για το τραγικό περιστατικό με την έκρηξη στο λεβητοστάσιο που κόστισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή και τραυμάτισε άλλους δύο.

«Δεν μπορεί να ισχυρίζεται (σ.σ ο Δήμος) ότι δεν έστειλαν συνεργεία όταν είναι μια δουλειά δική του, εκτός αν είμαστε όλοι τόσο χαμηλής νοημοσύνης», τόνισε παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν επιλογή του σχολείου. «Ήταν εργασίες του Δήμου, δεν ήταν εργασίες του σχολείου. Το σχολείο δεν είχε ιδέα για αυτό που γινόταν και δεν το ήθελε». 

Παράλληλα, ο διευθυντής δηλώνει ότι το συνεργείο ήταν προγραμματισμένο να κάνει τις εργασίες το Σάββατο, ωστόσο δεν πήγαν ποτέ. «Έτσι μού είχαν πει εμένα, ότι θα έρθουν το Σάββατο και εγώ το Σάββατο πήγα στο σχολείο και τους περίμενα». «Τη Δευτέρα που ήρθαν τούς έβαλα μέσα, γιατί επρόκειτο να φτιάξουν το σύστημα και να έχουμε θέρμανση στο σχολείο», συμπλήρωσε ο διευθυντής.

Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι το συνεργείο είχε πάει και άλλες φορές στο σχολείο καθημερινή για εργασίες, όμως τούς έδιωξε. Μάλιστα ο εκπαιδευτικός επικαλείται και πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων. Μάλιστα, όπως τονίζει πήγε να διώξει το συνεργείο και τότε εκπρόσωπος του δήμου τον συγκράτησε. Επετράπη η είσοδος μόνο για να «γυρίσουν» το σύστημα προκειμένου να υπάρχει θέρμανση στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, δασκάλα που υπηρετεί στο σχολείο υπογραμμίζει ότι «ο διευθυντής μάλωνε με το συνεργείο και επέτρεπε να μπει στο σχολείο. Έρχονταν σε ώρε που είχαμε μάθημα. Τόσες φορές έχει μπει ο υπεύθυνος για τα καλοριφέρ, ενώ εγώ κάνω μάθημα».

«Ο διευθυντής λέει ψέματα»

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Σερρών υποστηρίζει ότι ο εργολάβος δεν πήρε άδεια από τον διευθυντή του σχολείου και τη διευθύνουσα αρχή για τις εργασίες που εκτελούσε, όπως όφειλε.

Μάλιστα, κατηγορεί τον διευθυντή ότι «λέει ψέματα» ότι η συντήρηση της θέρμανσης ήταν δουλειά του Δήμου και όχι του σχολείου. «Δεν μάς ενημέρωσε ποτέ κανένας», αναφέρει ακόμα ο αντιδήμαρχος, καθώς η συνεννόηση γινόταν ανάμεσα στους τεχνικούς και τη διεύθυνση του 9ου Δημοτικού.