Μενού
ippokrateio
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΟΕΝΓΕ τη στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που δεν εκδίδει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»

Θέμα: Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.

Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς.

Εντοπίστηκε δεύτερη σφαίρα από την καταδίωξη του 16χρονου

Την ίδια ώρα, νέα τροπή στην υπόθεση δίνει η εύρεση δεύτερης σφαίρας από την καταδίωξη του 16χρονου. Η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κατά μήκος της οποίας καταδιώχθηκε ο ανήλικος από τους αστυνομικούς.

Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά, ούτε ότι ευσταθεί ο ισχυρισμός του ότι έπεσαν σε λακκούβα και η σφαίρα πήγε... αλλού γι αλλού.