Μενού
epeisodia-roma-thessaloniki
Επεισόδια με Ρομά | APimages (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Αλλη μια έκρυθμη νύχτα καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, συνέχισαν τον κύκλο βίας που έχει ανοίξει εδώ και τρεις μέρες. Γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ομάδα ατόμων φέρεται να εισέβαλε σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Κορδελιού και να προκάλεσε ζημιές.

Σύμφωνα μάλιστα με το GRTimes.gr, καταγράφηκαν και ξυλοδαρμοί εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του καταστήματος, οι οποίοι ευτυχώς φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ολα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Οταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», περιγράφει υπάλληλος του καταστήματος. Λίγο αργότερα, στο μαγαζί έφτασαν δύο νεαροί, οι οποίοι ζήτησαν «να βγει ο υπάλληλος έξω, προκειμένου να καυγαδίσουν μαζί του. Εγινε μια φασαρία. Τους είπαμε ότι έχει τραπέζι έξω, αλλά δεν ήθελαν να καθίσουν, δήλωσε ο υπάλληλος.

Τα δύο άτομα αποχώρησαν όμως λίγο αργότερα επέστρεψαν συνοδευόμενοι από άλλους 15, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εισέβαλλαν στο μαγαζί προκαλώντας ζημιές, ενώ επιτέθηκαν εναντίον της διεύθυνσης και των υπαλλήλων προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερα άτομα, τον ιδιοκτήτη και τρεις εργαζόμενους.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες αλλά και αστυνομικοί που κατέγραψαν το συμβάν. Δεν έγιναν προσαγωγές.