Μενού
paidiiki-kakopoihsh
Παιδική κακοποίηση | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εναν εφιάλτη ζει μια 13χρονη από... κούνια, καθώς είχε την ατυχία οι γονείς της να είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Ο πατέρας της καταγγέλλεται ότι την δέρνει, η μάνα της είχε έναν σύντροφο ο οποίος την κακοποιούσε όταν ήταν μόλις 7 χρονών και το κορίτσι θα πάει σε ορφανοτροφείο για να βρει την... υγειά του.

Η 13χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, ενώ διεκδικεί την επιμέλεια η μητέρα της που καταδικάστηκε για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί όταν ήταν 7 ετών. Επιπλέον αποδείχθηκε ότι τα παιδιά ζουν σε μια τρώγλη σε ακατάλληλες συνθήκες. Ο πατέρας, ηλικίας 40 ετών μεγαλώνει τα παιδιά μόνος του, αλλά σε ένα σπίτι που δεν πληροί συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για την 13χρονη όσο και για τον 15χρονο αδελφό της, ο οποίος δεν πηγαίνει σχολείο αλλά βοηθά τον πατέρα του στην οικοδομή...

Η 13χρονη εξάλλου, έχει και πολλές απουσίες στο σχολείο. Το κορίτσι κατήγγειλε τον πατέρα για ξυλοδαρμό σε χρόνο πρότερο της καταγγελίας όπως διαπίστωσαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες έμειναν έκπληκτες από την εικόνα του σπιτιού των δύο παιδιών. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου όπου η μητέρα, που είχε χρόνια να δώσει σημεία ζωής και της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια, εμφανίστηκε μέσω κοινωνικού δικτύου κι έβαλε το δικηγόρο της να πάρει τη μικρή, κάτι που επίσης απαγορεύτηκε.

Σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέα η 13χρονη μπορεί να παραμείνει στο ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα μαζί με τον αδελφό της, εάν προκύψουν στοιχεία. Παράλληλα διερευνώνται και οι συνθήκες διαβίωσης της μητέρας στην Αθήνα.