Μενού
aytokinita
Αυτοκίνητα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ιδιοκτήτης εταιρείας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατηγορείται πως μάζευε προκαταβολές αλλά δεν έδινε τα αυτοκίνητα στους αγοραστές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός ανυποψίαστου υποψήφιου αγοραστή, ο οποίος πήγε στην επιχείρηση του Γιώργου Φαφούτη στο Περιστέρι και αφού επέλεξε ένα αυτοκίνητο, κατέθεσε την επόμενη ημέρα 16.500 ευρώ ως προκαταβολή. Το αυτοκίνητο όμως... ακόμα το περιμένει!

«Εγώ το αυτοκίνητο αυτό το έχω δει, το έχω φωτογραφήσει, έχω τον αριθμό πλαισίου, το έχω ελέγξει σε επίσημη αντιπροσωπεία Peugeot, το έχω οδηγήσει, ωστόσο ποτέ δεν το παρέλαβα. Φτάσαμε το Πάσχα, η μία δικαιολογία διαδεχόταν την άλλη, η κατάθεση της προκαταβολής έγινε 28 Μαρτίου, είχαμε φτάσει πλέον αρχές Μαΐου. Πάλι “δεν έχουμε κανένα νέο, μου λείπει ένα χαρτί και δεν μπορώ να εκδώσω πινακίδες, ο κ. Γιώργος το διευθετεί…”. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για απατεώνα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Live News θύμα απάτης.

Οι καταγγελίες πελατών όμως που περιγράφουν τη δική τους ιστορία από την ίδια εταιρεία δεν σταματάει εδώ: «Πέρασαν 2 μήνες, αμάξι δεν έβλεπα και μου λέει  “ξέρεις κάτι κοπέλα μου, θα κάνουμε συμβιβασμό και κάθε εβδομάδα θα έρχεσαι από εδώ πέρα και θα σου δίνει το ποσό ως 1.000 ευρώ και θα σε ξοφλήσω”. Πήγαμε την επόμενη εβδομάδα με τον πατέρα μου, “δεν έχουμε λεφτά. Να το κάνεις… να πάτε σε δικηγόρο, δε μπορώ να σας βοηθήσω τελικά”» αναφέρει άλλο θύμα. Mε τον ιδιοκτήτη της εταιρίας να ισχυρίζεται στην κάμερα του Live News ότι προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.

«Είχε μάντρα στη Χαλκίδα…»

Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα καταγγέλλεται από δεκάδες ως απατεώνας, διατηρούσε νωρίτερα άλλη μάντρα στη Χαλκίδα, την οποία έκλεισε, μετά από μηνύσεις, εν μία νυχτί. «Μας έφαγε 3 χιλιάρικα. 2.900. Ο Φαφούτης, είχε μάντρα στη Χαλκίδα, «δάγκωσε» Χαλκιδέους και Θηβαίους, τον πήγαν στο δικαστήριο και καταδικάστηκε με 5 χρόνια φυλακή. Έκανε έφεση και δεν ξέρω αν… τι έγινε με την έφεση» λέει το θύμα.

Η έφεση πρόκειται να εκδικαστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ωστόσο, ο Γιώργος Φαφούτης συνεχίζει να πουλά αυτοκίνητα – φαντάσματα, αποσπώντας χρήματα ως προκαταβολές. «Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις στη Χαλκίδα όπου είχε την έδρα του πριν ανοίξει την εταιρεία του εδώ πέρα, πολλοί από αυτούς ακόμη τον ψάχνουν, είχε χαθεί για κάποιο διάστημα, από το ’19 και έπειτα και έχει έρθει τώρα στην Αθήνα από το ’20 και εδράζει στο Περιστέρι, έχουν γίνει δικαστήρια, έχει κατηγορηθεί για πλημμέλημα, ο άνθρωπος αυτός συνεχώς πληρώνει και βγαίνει με αναστολή» προσθέτει.

Το πουλούσε ξανά και ξανά

Ενας άνδρας έδωσε 4.000 ευρώ προκαταβολή για το αυτοκίνητο που είχε δει σε αγγελία. Το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του, αλλά λίγες μέρες αργότερα διαπίστωσε ότι το ίδιο αυτοκίνητο είχε αγοραστεί ξανά, από άλλον.

«Μου το έδειξε, μου το έδωσαν και το οδήγησα, το είδα, μια χαρά, «σε μία εβδομάδα» μου λένε, «θα το πάρεις». Αυτό, από τον μήνα Ιούνιο! Λέω «παιδιά, δεν βλέπω αυτοκίνητο». Και με φωνάζουν δύο «φουσκωτοί» μέσα στο γραφείο, μου λέει “άκουσε να δεις, το αυτοκίνητο δεν μπορείς να το πάρεις”» καταγγέλλει ο ίδιος. Οι καταγγελίες σε βάρος της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι αμέτρητες, με το ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρεθεί να αγγίζει πλέον, τα 3εκ. ευρώ!

«Μπλόκαρα, έχω πάθει και εγώ ζημιά»

Ο Γιώργος Φαφούτης μίλησε αποκλειστικά στο Live News για τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος της επιχείρησής του. Η μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διαθέτει έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για απάτη. Συγκεκριμένα τα θύματα αναφέρουν πως έδιναν προκαταβολές για αυτοκίνητα που δεν έλαβαν τελικά ποτέ. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στον Νίκο Ευαγγελάτο ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει φάει λεφτά από κανέναν και πως έχει πάθει και ο ίδιος ζημιά».

«Η εταιρεία η δικιά μας από το 2020 έως και τον Μάρτιο του 2022 δεν είχε απασχολήσει και δεν είχε κανένα πρόβλημα με κανέναν πελάτη και παραδίδαμε τα περισσότερα αυτοκίνητα» σημείωσε ο κ. Φαφούτης. «Δεν λέω ότι ο κόσμος δεν έχει δίκιο, έχω χάσει και εγώ τα χρήματά μου, γιατί και εγώ κάπου αλλού τα έχω δώσει» συμπλήρωσε. Υπογράμμισε πως οι 80 πελάτες που έχουν δώσει τις προκαταβολές για την αγορά των αυτοκινήτων, δεν έχουν εξοφλήσει, για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να τους δώσει τα αυτοκίνητα.

«Μπλόκαρα, δεν έχω να κρυφτώ από κανέναν, δεν έχω “φάει λεφτά”. Αυτή τη στιγμή έχω πάθει και εγώ ζημιά και “πήρα μαζί μου” και αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε. Αναφορικά με τη μάντρα που διέθετε στη Χαλκίδα είπε πως την έκλεισε γιατί δεχόταν απειλές ωστόσο έχει ξεπληρώσει όλους τους πελάτες του. «Κάποιος με κορόιδεψε και εμένα. Είμαι και εγώ θύμα απάτης» αποκάλυψε ο κ. Φαφούτης τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή παλεύει να σώσει την επιχείρησή του, την οποία πλέον δεν επισκέπτεται κανείς. «Δεν έχω φάει χρήματα από κανέναν, έχετε δει πολλούς να έχουν φάει χρήματα και να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μιλάνε;» αναρωτήθηκε.