Μενού
metro_omonoia_epeisodia
Ζημιές στο μετρό της Ομόνοιας | Reader.gr
  • Α-
  • Α+

«Στιγμές φρίκης» έζησαν οι Σταθμάρχες υπηρεσίας στον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, καθώς, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), την ημέρα των διαδηλώσεων για τη «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο σταθμαρχείο, «ανάβοντας φωτιές και σπάζοντας τζάμια, εγκλωβίζοντας μέσα τους εργαζόμενους και απειλώντας τους ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα».

Μάλιστα, το ΣΕΛΜΑ καταλογίζει ευθύνες και στον διευθυντή ασφαλείας του σταθμού για το πώς χειρίστηκε την κατάσταση, ενώ, όπως σημειώνεται, «από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος της μαζικής και ειρηνικής κινητοποίησης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, αλλά και στην πλατεία Ομονοίας. Εκεί ομάδα ατόμων εισέβαλε στο σταθμό, έσπασε τα ακυρωτικά μηχανήματα και προκάλεσε φθορές στο σταθμό.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

«Για άλλη μια φορά οι Σταθμάρχες υπηρεσίας έζησαν στιγμές φρίκης και αυτήν την φορά ήρθε η σειρά των εργαζομένων στον σταθμό της Ομόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα την ημέρα των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο σταθμαρχείο, ανάβοντας φωτιές και σπάζοντας τζάμια, εγκλωβίζοντας μέσα τους εργαζόμενους και απειλώντας τους ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτόπτες μάρτυρες, μίλησαν επίσης για λάθη από πλευράς αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν σε υπηρεσιακό τους οι συνάδελφοι Σταθμάρχες, ο διευθυντής ασφαλείας, χωρίς τα απαραίτητα τυπικά-ουσιαστικά προσόντα, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, χωρίς γνώση και εμπειρία, σε ρόλο ανθρώπου που ήρθε από άλλο πλανήτη, έχοντας παντελής άγνοια κινδύνου και πλήρη μεσάνυχτα από ασφάλεια σιδηροδρόμου και με χειρισμούς εντός του σταθμού Ομόνοια, που μόνο σε επαγγελματία δεν αρμόζουν, έκανε την κατάσταση ακόμα πιο απελπιστική κι από την ίδια την απελπισία, όπως καταγγέλλεται.

Σαν συμπέρασμα των παραπάνω βγαίνει ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Κύριοι η ανοχή των Εργαζομένων ξεπέρασε κάθε όριο και κάθε προηγούμενο.

Ζητάμε να δοθούν λύσεις και απαντήσεις εδώ και τώρα, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι αγνοείτε την κραυγή αγωνίας των υφιστάμενων σας, που παλεύουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο για την καθημερινότητα μας, μιας και τα φαινόμενα βίας είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στο δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, οι Εργαζόμενοι έχουμε την "απαίτηση" να επιστρέφουμε σπίτι μας, όρθιοι και αρτιμελείς μετά την λήξη κάθε βάρδιας μας και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο».