Πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως έχει η αστυνομία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News υπάρχουν δεδομένα για την ομάδα υποστήριξης των δολοφόνων του γνωστού δημοσιογράφου. Τα δεδομένα αφορούν έναν πρόσωπο που στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις με συμμορίες εκβιαστών της αποκαλούμενης «Greek Mafia». Αυτό ήταν και το σημείο εκκίνησης για μια εκτεταμένη ανάλυση δεδομένων από τηλεφωνικές επαφές, στίγματος προσώπων βάσει των κινητών τους τηλεφώνων και φυσικές παρακολουθήσεις.
Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος. Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.
«Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα μας και ένδειξη πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και οι θεσμοί λειτουργούν. Αν και έχουν περάσει 609 ημέρες από τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εκλαμβάνεται ως απειλή για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Η ΕΣΗΕΑ και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αντίθετα ο χρόνος που περνά ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του πάνδημου αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, που δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων συνεχίζουν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δολοφονία εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.