Μενού
kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής που κατέθεσαν τα δύο καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. Απορρίφθηκε επίσης η αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως της έδρας που κατατέθηκε από την πλευρά του Λαγού. Την ίδια ώρα το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει στη δίκη για να καταθέσει τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του η οποία πρωτόδικα ήταν αγνώστου διαμονής.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων των δύο καταδικασμένων «διευθυντών» της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας πως «οδηγήθηκαν στη φυλακή με την πρωτόδικη απόφαση εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, ενώ κρίθηκαν επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα και αδίστακτα άτομα».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κασιδιάρης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αναστολή που δόθηκε στο Δημήτρη Λιγνάδη και σημειώνοντας πως έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του είπε ότι: «Εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός μου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια».

efeteio-xrusi-augi
Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi

Επίσης ο Γιάννης Λαγός έκανε λόγο για καθοδηγούμενη δικαιοσύνη,  «δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη Λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».