Μενού
pyrosbestiki
Ανάσυρση ορειβάτη στον Ολυμπο | Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • Α-
  • Α+

Θρήνος για τον 41χρονο ορειβάτη που βρέθηκε νεκρός ανήμερα των Χριστουγέννων στον Ολυμπο. Ο άτυχος ορειβάτης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από χαράδρα του Μύτικα, βάθους 600 μέτρων. Στην επιχείρηση ανάσυρσης που στήθηκε συμμετείχαν διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο Super Puma.

Το Super Puma πήρε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος ορειβάτης είχε πάει στον Όλυμπο με έναν φίλο του, και η χαράδρα είναι στη βάση του Λουκιού, του Μύτικα, στα 2.700 μέτρα. Μάλιστα, σήμερα Τρίτη (27/12) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό από τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης του 41χρονου ορειβάτη του Ολύμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 41χρονο από την Αθήνα ο οποίος ήταν έμπειρος ορειβάτης, όπως και ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την ανάβαση και ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές όταν τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του στη χαράδρα. Αυτό που αναμένεται πλέον να διακριβωθεί με την νεκροψία-νεκροτομή που θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες είναι αν ο άτυχος ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή από την πτώση ή αν «έφυγε» από το κρύο.