Μενού
glyka-nera-pyrobolismoi
Γλυκά Νερά - Βενζινάδικο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις ομοιότητες στον τρόπο δράσης στους πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά, με την εκτέλεση του επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου τον περασμένο Ιούνιο στον Γέρακα, εξετάζουν οι αστυνομικοί. Δύο βενζινάδικα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, δύο επιθέσεις καρμπόν η μία της άλλης. Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών, οι κάμερες ασφαλείας, καταγράφουν ένα smart, να διασχίζει τη λεωφόρο Λαυρίου και τον συνοδηγό να κατεβάζει το τζάμι έξω από το πρατήριο, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα.

Σύμφωνα με το MEGA, η υπόθεση των πυροβολισμών στο βενζινάδικο αποτελεί μία προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το κύριο μέλημα των αστυνομικών είναι να βρουν ποιο ήταν το δρομολόγιο του ασημί Smart, με τις αρχές να εκτιμούν πως οι δράστες έστειλαν μήνυμα εκφοβισμού με το να πυροβολήσουν στον αέρα. 

Η δολοφονία του Γιώργου Μήτσου

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου φέρεται να γνώριζε ότι κινδύνευε, για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Ο ίδιος είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές. Τον Δεκέμβριο του 2014, μαζί με άλλα 17 άτομα, είχε κατηγορηθεί για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στου Ρέντη, τα οποία ανήκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο. Το 2017 και το 2018, τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης με χειροβομβίδα, όπου και ο 38χρονος φέρεται τότε να είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού. Τον δε Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων. Οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών εκτιμούν ότι εκείνοι που δολοφόνησαν τον Ιούνιο τον 38χρονο, επέστρεψαν τώρα για να υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν «ανοιχτοί λογαριασμοί» και δεν αστειεύονται.