Μενού
Mpismpikis - Bandi - tsigaro
Βασίλης Μπισμπίκης και Δέσποινα Βανδή | Twitter
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο Βασίλης Μπισμπίκης για το αναμμένο τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει η σύντροφός του Δέσποινα Βανδή. Την ίδια ώρα, η «καμπάνα» για το «Έναστρον» είναι 4.000 ευρώ. «Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», ανέφερε ο σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τι απαντά το «Έναστρον»

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Έναστρον εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του «Έναστρον», η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν. Μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό που έλαβε σήμερα δημοσιότητα δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης. Είμαστε σίγουροι ότι και με την δικη σας συμβολή θα τα καταφέρουμε!

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του «Έναστρον», η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες...

Posted by Έναστρον - Enastron on Monday, December 26, 2022

814 παραβάσεις σε καπνιστές και υπεύθυνους καταστημάτων

Με αφορμή το θέμα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι πραγματοποίησε πάνω από 20.000 ελέγχους από την 1η Δεκεμβρίου κι επιβεβαίωσε 814 πρόστιμα σε καπνίζοντες πελάτες και υπεύθυνους καταστημάτων. Όπως τονίζει σχετικά, η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου έως 27 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 20.534 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι.