Μενού
hooligans
Hooligans | Shutterstock
 • Α-
 • Α+

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ιλιον. Το μαρτύριο του παιδιού δεν είχε τέλος, καθώς, πέραν της κακοποίησης, είχε να αντιμετωπίσει και τη διακίνηση του βίντεο σε φίλους και συμμαθητές. Ο έφηβος είπε στους αστυνομικούς πως κάθε φορά που του έλεγαν «πολύ κάθεσαι», ήξερε πως θα το κακοποιούσαν σεξουαλικά.  Στα βίντεο με τους βιασμούς που δεν άντεξαν να δουν ολόκληρα ούτε οι αστυνομικοί, ακούγονται τα γέλια των δραστών και το θύμα να ουρλιάζει: «αφήστε με, πονάω».

Οπως είπε ο 15χρονος στην Αστυνομία τον έχουν κακοποιήσει επτά φορές. Σύμφωνα με τον ALPHA, οι κατηγορούμενοι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο στο YouTube με παρόμοιες πράξεις! Στο εν λόγω βίντεο, απεικονίζονται οπαδοί μίας ομάδας να σταματούν μία μηχανή, να κατεβάζουν δύο άτομα, να τα ξυλοκοπούν και στη συνέχεια να τα κακοποιούν σεξουαλικά με το ίδιο αντικείμενο που κακοποιήθηκε και ο 15χρονος. Οι οπαδοί στο βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube ακούγονται να λένε το σύνθημα που ακούγεται και στα βίντεο με τον 15χρονο: «δυτική αλητεία». 

«Το κάναμε για πλάκα»

Τα ανήλικα αγόρια που κατηγορούνται για την υπόθεση παρουσιάζονταν στα social media ως... σκληρά και άγρια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος, που ακόμα αναζητείται από τις αρχές, σχεδίαζε να φτιάξει μέχρι και βίντεο κλιπ τραπ με την σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου. «Δε τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», ανέφερε στις αρχές ο κατηγορούμενος.

«Τους είχα πει να σταματήσουν. Το είχα συζητήσει ότι νιώθω άβολα όταν το κάνουν αυτό και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνουν κι αν μπορούν να το σταματήσουν. Αυτοί παρόλα αυτά δεν ακούγανε και μου λέγανε “εντάξει τελευταία φορά το κάναμε, δεν θα ξαναγίνει”. Εγώ τους πίστευα και ξαναπήγαινα», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος. Η τελευταία φορά που βιάστηκε ο 15χρονος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν στις 19 Νοεμβρίου. Τότε που ο μαθητής της Α’ Λυκείου αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριό του. Μόνο που τότε άρχισε το άγριο bullying στο σχολείο: «Στην αρχή μόλις ξέκοψα από την παρέα… με κορόιδευαν στο σχολείο και με φώναζαν ξ… Και το έλεγαν μπροστά σε συμμαθητές μου που δεν ήξεραν γι’ αυτό το θέμα. Έλεγαν μπροστά στους συμμαθητές μου τι μου είχαν κάνει».

Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το βίντεο 

Όταν οι κατηγορούμενοι έμαθαν ότι ότι ο 15χρονος μίλησε στις Αρχές έσπευσαν να εξαφανίσουν το βίντεο που αποτυπώνει τις φρικιαστικές τους πράξεις. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι συλληφθέντες σοκάρουν.

 • - «Ποιος άλλος τα έχει ρε (...);»
 • - «Εγώ τα έχω, αλλά δεν τους έχω δει για να δείξω κάτι, ούτε θα έδειχνα. Μπορεί να πέρασαν από κανένα (...) και να έδειξε κάτι ο (...)»
 • - «Ο (...) δε νομίζω με τίποτα»
 • - «Ωραία, σβήστα, γιατί θα μας (...)»
 • _ «Ούτε ο (...) νομίζω»
 • - «Και πρώτα εμένα»
 • - «Γιατί τι σού είπαν;»
 • - «Δε μου είπαν κάτι, αλλά το δικό μου Insta θέλει»

Πλέον, οι κατηγορούμενοι πανικοβάλλονται και φοβούνται ότι τα όσα κατέγραψαν θα τους «κάψουν». Έτσι επικοινωνούν με τους υπόλοιπους της συμμορίας.

 • - «Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο με τον (...), σβήστα όλα, γιατί σας ψάχνουν»
 • - «Δεν έχω τίποτα»
 • - «Ωραία, άμα έχεις λέω, πες το και στον (...) και στους άλλους να τα σβήσουν»
 • - «Στείλε μου λίγο τα βίντεο με τον (...) που του βάζαμε (...)»
 • - «Δεν τα έχω»
 • - «Ο (...) μου επε ότι τα έχεις. Ωραία. Άμα τα έχεις σβήστα όλα, γιατί έχετε κάνει μ... και τα έχετε δείξει παντού...»
 • - «Δεν τα έχω ρε bro»
 • - «...και σας ψάχνουν. Ωραία, άμα τα έχεις λέω, σβήστα όλα»
 • - «Εγώ bro πουθενά δεν τα έχω δείξει, δεν ξέρω πώς έγινε»
 • - «Ε, δεν ξέρω, εγώ σού λέω απλά ότι σας ψάχνουν»
 • - «Κι εσένα δε σε ψάχνουν; Κάτι τέτοιο άκουσα»
 • - «Εμένα με χρέωσαν τσάμπα. Δεν ήμουν στο βίντεο που του κατεβάσατε το παντελόνι απ' όσο θυμάμαι»

Στον Αυλώνα οι 5 ανήλικοι - Καταγγέλλουν απειλές 

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους. Ο έκτος έμεινε εκτός φυλακής, καθώς βάσει του Ποινικού Κώδικα, για τον νεαρό, ο οποίος για μόλις 5 μέρες δεν είχε συμπληρώσει τα 15 του έτη, δεν επιτρέπεται να διαταχθεί από τις ανακριτικές Αρχές η προφυλάκισή του. Οφείλει δε, να δίνει το «παρών» στο οικείο αστυνομικό τμήμα, να επισκέπτεται ψυχολόγο, καθώς και τον επιμελητή ανηλίκων. Εφόσον γίνει το δικαστήριο και καταδικαστεί θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης που ονομάζεται Ιδρυμα Αγωγής Νέων, τα γνωστά κι ως αναμορφωτήρια. Οι ανήλικοι που διαπράττουν εγκλήματα και η ηλικία τους είναι από 12 έως και 14 ετών, τους επιβάλλονται θεραπευτικά μέτρα. Να επισκέπτεται κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και τον επιμελητή ανηλίκων. Από την άλλη, όσοι έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, φυλακίζονται σε κατάστημα κράτησης Νέων, όπως είναι η φυλακή ανηλίκων του Αυλώνα.

Ταυτόχρονα, συγγενείς κατηγορούμενων ισχυρίζονται πως δέχονται απειλές. Συγκεκριμένα, η μητέρα 15χρονου, αφού ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος είπε: «Είμαστε 23 χρόνια στην Ελλάδα, αγοράσαμε ένα σπίτι με κόπο και φοβόμαστε να πάμε. Χθες που πήγε η κόρη μου σπίτι είδε στον τοίχο γραμμένο "θα σε σφάξουμε". Γράφουν στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν φωτογραφίες του παιδιού μου. Μένουμε σε ξένο σπίτι αυτή τη στιγμή». 

Επίσης ο πατέρας μίας εκ των τεσσάρων κοριτσιών που ο 15χρονος υποστήριξε ότι ήταν παρούσες στους βιασμούς μίλησε στο MEGA και υποστήριξε πως η κόρη του δεν γνωρίζει τίποτα. Οπως υποστήριξε, το όνομα της κόρης του διέρρευσε στα social media και «στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνο. Δυστυχώς έχει πάρει τέτοια τροπή το πράγμα που χωρίς να κάνει τίποτα το παιδί βρισκόμαστε να απειλούμαστε και να μη μπορούμε να βγούμε από το σπίτι ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είμαστε τώρα μπλεγμένοι έτσι από το πουθενά και να φοβόμαστε να κυκλοφορήσει έξω το παιδί. Ευτυχώς είναι Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται να πάει σχολείο. Αυτό σκεφτόμαστε. Η μικρή είναι χάλια. Κλαίει δύο ημέρες τώρα. Δεν μπορούμε να τη συνεφέρουμε».